Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Jutlandia Saxophone Quartet


v/Kasper Hemmer Pihl
Telefon: 2620 5350
E-mail: kasper.pihl@gmail.com 
Hjemmeside: www.jutlandia-sax.com 
FaceBook: www.facebook.com/jutlandia.sax 

Petit Quatuor
Andante
Chorale

Jutlandia Saxophone Quartet blev etableret i 1996 af tre af ensembles nuværende medlemmer. I årene der fulgte udviklede Jutlandia Saxophone Quartet sig hurtigt til et af de mest aktive ensembler i det danske musikliv.
Foruden et meget stort antal koncerter i Danske kirker, er kvartetten også hyppig gæst i musikforeninger, ved festivaler og lign. Kvartetten har turneret meget udenland, primært i Skandinavien, men også med afstikkere til Tyskland, Holland, England og Japan.
Kvartetten præsenterer et meget bredt og varieret repertoire, der strækker sig fra saxofonkvartettens originalrepertoire over helt nye værker, ofte skrevet til kvartetten, og – efterhånden ensemblets specialitet – dristige bearbejdelser af klassiske storværker, som f.eks. Mussorgskys "Udstillingsbilleder", Bachs "Johannespassion", Brahms "Haydn-variationer" mm.
Ved koncerterne fortæller kvartetten om musikken og komponisterne i en imødekommende og uhøjtidelig tone.

Jutlandia Saxophone Quartet afholder koncertert i hele landet. 

1. En aften med den klassiske saxofon

Skønt saxofonen for mange er ensbetydende med jazz, er instrumentet opfundet helt tilbage i 1840 og instrumentet har sideløbende haft et liv i den klassiske musi. Især saxofonkvartettens homogene klang (der kan måle sig med strygekvartettens) har medvirket til skabelsen af et rigt og varieret repertoire.
Programmerne sammensættes løbende men vil typisk præsentere værker af f.eks. Jean Françaix, Bach, Piazzolla, Caryl Florio, Erland von Koch...
(60 min.; kr. 10.000 (i det 'brofaste' Danmark))


2. Die Kunst der Fuge

Nej, Bach skrev beklageligvis ikke en tone for saxofon – det indrømmer vi gerne (og han er lovligt undskyldt, da han døde 90 år før instrumentet blev opfundet). Han var dog så uforsigtig at skrive et værk, hvor han undlod at angive instrumentationen: "Die Kunst der Fuge". 
Jutlandia Saxophone Quartet har siden 1996 arbejdet med Bachs musik og vi har gang på gang fået bekræftet, at saxofonens klang og Bachs tonesprog er en stærk kombination.
Evt. kan koncerten laves i samarbejde med kirkens organist, hvor udvalgte fugaer spilles på orglet.
(75 min. (kan også spilles i uddrag); kr. 10.000 (i det 'brofaste' Danmark))


3. Amerikansk Musik – med akkordeonisten Emir Bosnjak

Sammen med akkordeonisten Emir Bosnjak har Jutlandia Saxophone Quartet sammensat et spændende program med musik fra Syd- og Nordamerika. Programmet åbner med Robert Starers fortættede tonemaleri "Light and Shadow", der følges op med et af tago-mesteren Astor Piazzollas sidste værker "Five Tango Sensations"; et værk der på fornemmeste vis præsenterer tangoens dramatiske harmonik og intense udtryk.
Anden afdeling består af den brasilianske komponist Heitor Villa-Lobos' virtuose koncert for sopransaxofon og orkester i et arrangement for saxofonkvartet og akkordeon. Koncerten afrundes med amerikanske Mathew Rosenblum der i sin kvartet "Möbius Loops" kaster publikum ud i en sand hvirvelvind af genre og udtryk.
Robert Starer: Light and Shadow
Astor Piazzolla: Five Tango Sensations
--
Heitor Villa-Lobos: Fantasia 
Mathew Rosenblum: Möbius Loops
Programmet kan også spilles som en koncert med én afdeling på en god time. I så fald udgår Roberts Starer "Light and Shadow".
(60 - 90 min.; kr. 15.000 (i det 'brofaste' Danmark))


4. Saxofonkvartet og Kor

Jutlandia Saxophone Quartet samarbejder gerne med kor, bl.a. kan nævens:
J.S. Bach: Johannespassion (med Concert Clemens/Carsten Seyer-Hansen, Århus Domkirke)
Benjamin Britten: Rejoice in the Lamb (med Odense Domkor/Randi Mortensen, Odense Domkirke)
Gya Kancheli: Omao Omi (opføres med Skt. Pauls Kantori/Thomas Nielsen, sept. 15)
Der findes en lang række værker for denne besætning og vi går gerne i samarbejde med kor om opførelser. 
(Varighed og pris: Afhænger af projektets karakter og omfang)