Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Den Danske Salmeduo

v/ Hans Esbjerg, Kongensgade 5, 7000 Fredericia
Telefon: 4093 0154
E-mail: kontakt@dendanskesalmeduo.dk  
Hjemmeside: www.dendanskesalmeduo.dk  

Den Danske Salmeduo består af:
Christian Vuust, saxofon og klarinet
Hans Esbjerg, klaver

Den Danske Salmeduo afholder koncerter i hele landet.

Den Danske Salmeduo tilbyder: 
• Kirkekoncerter
• Julekoncerter og andre temakoncerter
• Musikgudstjenester
• Sognearrangementer med fællessang
• Koncerter med kirkens kor
• Konfirmandarrangementer

1. Anmelderrost kammerjazz

"Det er instrumentalt kammerspil af fineste karat"
- Dagbladet Information

"Vuusts meget poetiske og smukt rundede tone suppleres af Esbjergs varierede og empatiske spil. Deres helt store fortjeneste er, at de så fornemt mestrer balancen mellem både at bevare salmernes substans og tilføre dem noget subtilt forfriskende. En ren fornøjelse."
- Århus Stiftstidende

En koncert med Den Danske Salmeduo er en medrivende rejse gennem århundreders kirkemusik - et frugtbart møde mellem den nordiske folketone og den amerikanske jazztradition. Mange af salmerne har været en del af almindelige danskeres hverdag i hundreder af år. Med andre ord er salmerne danske klassikere, sange der bliver stående. Den Danske Salmeduo har lavet en række spændende og stemningsfulde nye bud på hvordan disse sange kan spilles - med respekt for det musikalske udgangspunkt og fornemmelse for den tekstlige baggrund. Den Danske Salmeduo har siden 1996 givet over 400 koncerter i Danmark og Tyskland, og har seks anmelderroste CD-udgivelser bag sig.

Hør musikeksempler på www.dendanskesalmeduo.dk 
(Kr. 8.800 alt inkl., for ca. en times koncert)


2. Du skønne land - Genforening og fællessang i nyt lys

Den Danske Salmeduo præsenterer et helt nyt koncertrepertoire indeholdende nyfortolkninger af det dansk-tyske grænselands sang- og salmetradition - i anledning af hundredårsjubilæet i 2020 for Sønderjyllands genforening med Danmark. 
Danmark er beriget med en levende og omfangsrig fællessangstradition. Store dele af den danske sangskat blev skabt under påvirkning af opgøret om hertugdømmerne og de efterfølgende genforeningsbestræbelser; og afspejler udformningen af Danmark som den nationalstat, vi kender i dag. Musikken vil også blive udgivet som en kombineret cd- og bogudgivelse i november 2019.
(Kr. 8.800 alt inkl., for ca. en times koncert)


3. På stjernetæpper lyseblå (julekoncert)

Den Danske Salmeduo fylder kirkerummet med julestemning med sine fortolkninger af kendte såvel som mindre kendte julesalmer. Duoen spiller bl.a. melodier fra dets anmelderroste julealbum "På stjernetæpper lyseblå".

Pressen skrev om dette album: "Derudover formår de at ramme en noget nær perfekt balance mellem salmernes grundform og jazz-æstetikken. Albummet er derfor også i dén grad et tiltrængt, velgørende alternativ til det gængse julemusik-udbud. Og samtidig duoens måske bedste udgivelse til dato, hvor samspillet mellem Vuust og Esbjerg fungerer eminent." (Århus Stiftstidende)
(Kr. 8.800 alt inkl., for ca. en times koncert)


4. Salmer til folket - Luther-salmer i nyt lys

Luther gav kirkemusikken tilbage til folket, og det er værd at markere! Den Danske Salmeduo har lavet en række instrumentale nyfortolkninger af Luthers salmemelodier. Duoen ønsker at vise musikkens levedygtighed og tidløshed, og dermed at bære reformationstidens salmer ind i vores samtid. Reformationen bidrog til at give salmesangen i gudstjenesten tilbage til menigheden - og har derved haft stor betydning for den folkelige fællessang i de nordiske lande. Det er derfor særligt oplagt at der indgår fællessalmer i koncertprogrammet.
(Kr. 8.800 alt inkl., for ca. en times koncert) 

Pressen skrev om albummet "Salmer til folket":
"En sand jazzperle... 15 vidt forskellige, smukke og originale stykker jazz, der kan spilles i og uden for kirkerne. Det er mageløst, hvor meget de får ud af duobesætningen..."    - Jazz Special, 2017