Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Povl Chr. Balslev

Kontakt: Sankt Jørgens Vej 67, 5700 Svendborg
Telefon: 2160 6258
E-mail: pc@balslev.org
Hjemmeside: www.povlbalslev.dk

Organist, Komponist, tidligere højskolelærer.
Kirkemusikalsk diplomeksamen fra DKDM. Koncerter i flere europæiske lande samt USA, Argentina og Japan. Komponist af godt 200 melodier til sange og salmer og herudover komponist af orgelværker, korværker samt kammermusikalske værker. PCB har desuden skrevet opera for børn. Optaget i højskolesangbogen i 2020. Højskolelærer fra 1995-98. Organist ved Otterup kirke fra 1998- 2002. Fra 2002 organist, klokkenist og kantor ved Vor Frue kirke, Svendborg. 
Forfatter til bog om komponisten og musikformidleren Th. Aagaard samt bog og Th. Aagaard og Oluf Ring i serien ”Danske komponister”. Foredrag over hele landet gennem de sidste godt 20 år.

Povl Chr. Balslev kommer i hele landet med koncerter.

1. ”Højskolesangbogen – Danmarks svar på Real book”

Trioen Mads la Cour, trompet, Morten Øberg, saxofoner og Povl Balslev, klaver har gennem de sidste par år fortolket et stort antal af sangene fra højskolesangbogen og leverer en både stemningsfuld og medrivende koncertoplevelse som vil kunne kombineres med fællessang og fortælling efter ønske.
(60-90 min; Pris 9000 kr.)
Koncerten holdt i kulturhuse og kirker i hele Danmark.


2. Orgel/Formidlings-koncert med uropførelse

– en koncert der bringer tilhørerne igennem 400 års dansk orgelmusik afsluttende med et nyskrevet værk af Povl Chr. Balslev – et værk der vil have en særlig tilknytning til netop jeres kirke. Indimellem fortælles der om musikken af Povl Chr. Balslev som regnes for en af landets bedste musikformidlere – denne formidling giver koncertgængeren en helt særlig oplevelse af koncerten. 
(60 min.; pris 7000 kr. inkl. det nyskrevne værk)
Koncerten holdt i både ind og udland.


3. Pär Lagerkvist: Aftonland

Sammen med den svenske folkesangerinde Emma Björling kendt fra sangergruppen Kongero fremføres nye melodier og satser til Lagerkvists smukke digtsamling ”Aftonland”. Musikken af komponeret af Balslev og Björling selv og kan kombineres med en fortælling om forfatteren/digteren samt hans roman Barabbas.
(60 min; Pris 6000 kr. + kørsel)
Koncerten holdt i både kirker, sognehuse, kulturhuse og biblioteker.


4. Kunst og orgelmusik

– en spændende oplevelse og et helt særligt koncept, hvor kunstneren Mai-Britt Schultz maler et billede i kirken med inspiration i Povl Chr. Balslev´s improvisationer på orgel. Efter ønske kan publikum selv vælge, hvilke melodier improvisationen skal indeholde og kan på den måde have en vis indvirkning også på maleriet. Publikum følger således processen i både musikken og maleriet!
(Ca. 60 min.; pris 8.000 kr. eller 14.000 kr. sidstnævnte er inkl. kunstværket (maleriet))
Koncerten tidl. holdt i flere danske kirker.


5. Duo eller trio koncert med Eva Østergaard og Lise Bech Bendix

Sopranen Lise Bech Bendix og fløjtenisten Eva Østergaard er gået sammen med Povl Balslev og har skabt en trio der kan skabe koncerter med musik der passer til netop den lejlighed der ønskes. Påske, pinse, jul eller noget helt fjerde. Programmet sammensættes således til lejligheden og vil typisk bestå af både kendte klassiske toner evt. kombineret med nyere kompositioner af bl.a Balslev selv. Povl Chr. Balslev tilbyder også duo koncerter med begge musikere ligesom trioen kan udvides med Susanne Skov, valdhorn – som kvartet vil børneoperaen ”Det største og det mindste” ligeledes kunne tilbydes.
(Pris 6000 som duo - 9000 som trio - 12.000 kr. som kvartet)
Koncerten holdt i kulturhuse og kirker i hele Danmark.