Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Vokalgruppen Fontana

Klassisk kor
Kontakt: Erik H.A. Jakobsen, Solvænget 10, 5700 Svendborg 
Tlf.: 2877 9170 / 6220 9494
Mail: info@vocalgroup-fontana.dk
Hjemmeside: www.vocalgroup-fontana.dk

Vokalgruppen Fontana synger primært renæssance-musik af de store (kendte og ukendte) mestre, samt den nyere klassiske kormusik fra de seneste ca. 100 år. Vi arbejder også med rytmiske, jazz-prægede satser af bl.a. George Gershwin, Rodgers/Hart og Lennon/McCartney samt satser fra fx Manhattan Transfers repertoire.
Fontana ledes af Erik H. A. Jakobsen (tenor), cand. mag. fra Københavns Universitet med musik som hovedfag. Erik har siden 1976 sunget i flere semiprofessionelle kor, bl.a. Vokalgruppen Ars Nova og Sokkelund Sangkor. I øjeblikket synger Erik med i Det Fynske Kammerkor sammen med to af de andre sangere i Fontana. 
Tre af de øvrige korsangere i Fontana er desuden medlemmer af Filharmonisk Kor ved Odense Symfoniorkester.
Fontana optræder i øjeblikket primært på Fyn samt i Trekantsområdet. Forespørg os dog evt. om koncerter i andre dele af landet, da vi muligvis kan kombinere flere koncerter. 
Alle vores koncerter varer ca. 60 minutter. Vi fylder ikke meget, og skal kun brug plads til 10 sangere, samt ordentlig lys!
Pris: kr. 5.000 kr. pr. koncert plus transport ved koncerter uden for Fyn.

1. Kirkekoncerter

Fontana har et bredt repertoire af satser, der passer til kirkeårets forskellige tider. Se vores hjemmeside for en oversigt over vores repertoire og tidligere koncerter. Koncertens indhold kan aftales med dirigenten og kan kombineres med fællessange samt værker opført af og evt. sammen med kirkens organist.


2. Årstidens koncerter

En koncert med Fontana vil uden besvær kunne sammensættes så den passer til årstiden eller til højtiden. Vi har mange sne-sange, forårssange, sommersange, løvfalds-sange – og alt det ind i mellem. Se vores hjemmeside for en oversigt over vores repertoire og tidligere koncerter, eller kontakt dirigenten for muligheder for sammensætning af repertoire, nye satser på vej m.m.


3. Verdslige koncerter

Fontana synger gerne rent verdslige koncerter, alt efter lokalitet og omstændigheder. Vi har både ældre og nyere satser, sange og viser på repertoiret – og vi kan også supplere med rytmiske satser i den elegant jazz-prægede genre. Se vores hjemmeside for en oversigt over vores repertoire og tidligere koncerter, eller kontakt dirigenten.


4. Tallis og Byrd. En portrætkoncert

Koncerter fokuserer på den engelske komponist Thomas Tallis (ca. 1505 – 1585) og hans næsten 40 år yngre kollega og nære ven, William Byrd (ca. 1543 – 1623).
Ikke blot havde de to komponister et nært samarbejde (både professionelt og privat), der er ret enestående i musikhistorien, men deres liv og virke udfoldede sig også i den svære brydningstid før, under og efter den engelske reformation.
Koncertens værker illustrerer historien om denne dramatiske periode og om to geniale komponister, der som overbeviste katolikker forsøgte (og faktisk lykkedes med) at navigere både musikalsk og menneskeligt i den nye epoke under Elisabeth I og den anglikanske kirke.
I koncertens første halvdel synger Fontana en række motetter og andre værker af Tallis og Byrd, og i sidste halvdel opføres Byrds monumentale ”Mass for Four Voices”.
Koncertens værker bindes sammen af korte uddybende introduktioner ved korets syngende dirigent, Erik H.A. Jakobsen, der er musikuddannet med renæssance-musik som særligt interesse-område, både i studietiden og i kraft af medlemsskabet af det højt respekterede special-kor Vokalgruppen Ars Nova. Erik er desuden en rutineret foredragsholder med mere end 100 foredrag de seneste 20 år.
Se evt. særskilt foredragsholder profil på www.sogneaften.dk