Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Helle Asmild

Kontakt: Kirkedalen 13, Voerladegård, 8660 Skanderborg
Telefon: 2932 2133
E-mail: helleasmild@hotmail.com
Hjemmeside: www.helleasmild.dk 

Helle Asmild er musiker og historiefortæller.

Hun er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium som klassisk accordeonist, og er historiefortæller gennem mange år bl.a. som medlem af Ry Fortællekreds.
Helle Asmild har vandret på pilgrimsruten Camino de Santiago med sin datter på 1 ½ år, og har rejst i Østafrika - først i 1989 med en rygsæk og senere igen i 2016 med sine tre ældste børn og deres musikinstrumenter.
På denne rejse skabte mødet mellem en dansk musikfamilie og den karismatiske kenyanske perkussionist Reagan Oduor Nyachienga orkesteret M-Tafsiri Africa Band.

Helle Asmild holder foredrag og giver koncerter i hele landet (Bornholm undtaget), både alene og sammen med M-Tafsiri Africa Band.

1. Pilgrimsfærden

Hvilke historier gemmer der sig mon bag titlerne ”Det lille hvide æsel” eller ”under bordet” ?
Det vil Helle Asmild give et bud på, når hun spiller suiten ”Histoires” af Jaque Ibert (1890-1962) på accordeon (klassisk harmonika).
Programmet byder på en blanding af klassisk musik og historiefortælling, og historien, ja det er Helle Asmilds egen fra sin pilgrimsvandring mod Santiago de Compostella, alene og med et barn på armen!
Den vekselvirkning, der i dette program skabes mellem fortælling og musik, giver også dem blandt publikum, der ikke er så vant til at lytte til klassisk musik, en intuitiv forståelse, fordi historierne skaber indre billeder, som musikken giver mulighed for at ”synke ned i”.
”Du kan ikke bære både dit barn og din bagage op og ned af Camino de Santiagos bjergskråninger – det er umuligt!”
”Jamen, så køber jeg da bare et æsel!
Ingenting blev, som hun havde drømt om - heller ikke æslet…….
Helle Asmild væver musikken ind i sin fascinerende fortælling om at tage på pilgrimsfærd med et lille barn og tro på, at det nok skal gå.
(60-90 min.; 4000 kr. + transport)


2. Dansk/Afrikansk Julekoncert

Hvad sker der, når man blander en kenyansk perkussionist med en dansk musikfamilie?
Hvad sker der, når man sætter afrikanske rytmer til europæiske julesange?
Hvordan lyder en kenyansk julemelodi?
Ovenstående er noget af det, som M-Tafsiri Africa Band vil vise, når de slår sig løs, og med en spændende og varieret koncert viser publikum, hvordan glæden ved at synge julen ind rækker verden rundt, og hvordan den afrikanske musiks nerve og livsglæde kan krydre og berige den danske julesangs-tradition.
M-Tafsiri Afrika Band er et band bestående af Reagan Oduor Nyachienga fra Kenya på percussion samt familien Malmgren Asmild fra Voerladegård på violiner, bratsch, mandolin, klarinet, saxofon, trompet, harmonika og sang.
Ved en eventuelt efterfølgende sammenkomst i menighedshuset vil vi blandt andet fortælle om:
Hvad julen betyder i Kenya og hvordan man fejrer den.
Hvad kristendommen og det kristne budskab betyder, hvis man er vokset op i en lille kenyansk landsby – eller i Nairobis slum.
Hvad mener Reagan, når han siger, at danskere og kenyanere på nogle vigtige punkter ligner hinanden?
Vi vil også gerne berette om, hvordan åbenhed og nysgerrighed kan skabe venskaber på tværs af kontinenter, og hvordan viljen til at lære af andre lærte os noget vigtigt om os selv.
Se mere på hjemmesiden: www.mtafsiriafrica.com   
(Pris incl. transport: 10.000 kr.)


3. Karen Blixen fortællinger - historiefortælling med musik

Karen Blixen havde en historie om Kenya – har Kenya en historie om hende?
Karen Blixen var en fantastisk forfatter, og så var hun historiefortæller.
Hun fortalte gerne om sin tid i Afrika, og som enhver ægte historiefortæller løj hun sine historier dybere og sandere.
Sammen med Helle Asmild fortæller og spiller M-Tafsiri Africa Duo deres version af Karen Blixen og Kenya. 
Ved hjælp af historiefortælling skal vi prøve at komme ind under huden på Karen Blixen - denne komplekse og på mange måder hemmelighedsfulde person. Vi skal opleve den afrikanske musik, og vi skal også se historien fra den anden side - fra Afrikas side, ligesom vi skal have en smagsprøve på den publikumsinvolverende afrikanske fortælletradition.
(Varighed: 2 x 45 minutter, men kan tilpasses arrangørernes ønske. Pris: 4.000 kr. + transport).
Se mere på hjemmesiden: www.mtafsiriafrica.com  eller: www.helleasmild.dk
P.S. M-Tafsiri Africa Duo er i Danmark i november og december 2017 samt januar 2018.  


4. Om en rejse til Kenya - historiefortælling med musik

At tage imod invitationen til at rejse til Nairobi for at besøge nogle, man har mødt, og som bor i Nairobis slum, er at tage imod muligheden for at opleve noget ganske nyt.
For hvordan bliver man modtaget af én, som man kun har været sammen med én eftermiddag for tre år siden? Og hvordan er det mon at tage bussen i Nairobi?
Sammen med Helle Asmild spiller og fortæller M-Tafsiri Africa Duo en samling finurlige og underholdende beretninger om, hvad der kan ske, når man går med til at prøve at noget andet end det, man plejer, et andet sted end der, hvor man plejer at færdes.
I de afrikanske fortællinger er der en stærk tradition for at involvere publikum. En tradition som vi også gør brug af i vores optræden, ligesom publikum kommer til at opleve den inspirerende og livsbekræftende kenyanske musik. 
"Om en rejse til Kenya" er humoristisk og rejsefortællingerne er indimellem ret så groteske, men den er god nok - vi var der selv!
(Varighed: 2 x 45 minutter, men kan tilpasses arrangørernes ønske. Pris: 4.000 kr. + transport).
Se mere på hjemmesiden: www.mtafsiriafrica.com eller www.helleasmild.dk  
P.S. M-Tafsiri Africa Duo er i Danmark i november og december 2017 samt januar 2018