Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Henrik Knarborg Larsen, slagtøjssolist

Kontakt: Agnetevej 22, 8680 Ry
Telefon: 2553 6494
E-mail: mail@henriklarsen.org 
Hjemmeside: www.henriklarsen.org

Se Introvideo her: www.youtube.com/watch?v=OL5uRuReyWY

Henrik Knarborg Larsen (f. 1974) er en af de fornemste danske slagtøjsmusikere på højt internationalt niveau uddannet på solistklassen i Danmark og Tyskland. Han er netop blevet udnævnt til lektor ved Det Jyske Musikkonservatorium.
Hans unikke profil og gennemførte musikalske og dramatiske udtryk har resulteret i en række anerkendte CD-udgivelser, topplaceringer i konkurrencer og først og fremmest en international koncertvirksomhed i tæt samarbejde med tidens førende komponister og musikere.
Han favner bredt som solist og kammermusiker - fra den klassiske musik, hvor han eksempelvis var solist med Århus Symfoniorkester i Bartoks koncert i 2012 - over moderne og eksperimenterende musik til musikteater med bl.a. forestillingen Les sons de l'art der havde premiere i Paris i 2007.
Allerede som 29-årig blev han ansat som leder af slagtøjsuddannelsen ved landets største konservatorium - Det Jyske Musikkonservatorium - hvor han har lagt en helt ny linie for slagtøjsuddannelsen i Danmark på højeste niveau og har spredt sine ideer gennem masterclasses over hele verden.


Han har spillet kirkekoncerter i et meget stort antal kirker, blandt andet Viborg Domkirke, Helsingør Domkirke, Odense Domkirke, Johannes Kirken i København, Århus Domkirke og Ribe Domkirke. Han har spillet med organisten Gwyn Hodgson i en årrække og spiller pt musikgudstjenester, kirkekoncerter som solist, med organisten Christian Præstholm og med trioen Voz Nueva (Signe Asmussen sang og Frederik Munk guitar)

Henrik Knarborg Larsen afholder koncerter i hele landet.

1. Klassisk kirkekoncert med marimba og aluphone

En kirkekoncert med slagtøjsmusik fremført af Henrik Knarborg får publikum til at høre historier i musikken. Den åbne tilgang til de nye muligheder skaber en atmosfære, der gør det muligt at opleve med alle sanser i denne fascinerende musik. Blandingen af Marimba (som er den moderne version af folkeinstrumentet fra Guatemala), store gonger, tordnende trommer og den fine lysende klang i aluphonen skaber i sig selv en verden af lyde og farver. Spillet af virtuose hænder og en performer med maximal tilstedeværelse 
Værker arrangeret af og skrevet til Henrik Knarborg Larsen. Original musik af Bach, Debussy, Bartok, Xenakis m.fl. 
(40-60 min.; honorar 5000 kr. plus transportomkostninger efter aftale)


2. Musikgudstjeneste

Jeg har medvirket til musikgudstjenester i mange kirker gennem årene, fra de legendariske julegudstjenester i Helligåndskirken i Århus, hvor jeg sammen med organisten Anders Gaden udviklede akkompagnementer til julesalmerne på klokkespil, rørklokker og andre festlige udtryk, til påskegudstjenester med særkomponeret passionsmusik af Stefan Arason.
Enhver musikgudstjeneste er unik og tilrettelægges i samarbejde med organist og præst. Her er en lille beskrivelse fra min sidste musikgudstjeneste - konfirmandgudstjeneste i Rind Sogn i februar 2015: 
Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Henrik Knarborg Larsen i forbindelse med en konfirmandgudstjeneste i mit sogn. Gudstjenesten havde temaet kyndelmisse og centrerede sig om lyset og mørket. Henrik Larsen medvirkede både som solist ved præ- og postludium og med musikledsagelse til salmerne sammen med organisten, som både anvendte flygel og orgel. Det fungerede virkelig godt – og han formåede at få temaerne flot frem i musikken. Jeg oplevede, at musikken – på både trommer og marimba – spændte vidt, og kunne både være stille og let og i næste øjeblik dramatisk og meget effektfuld. Det gav et løft og en ”anderledeshed” til gudstjenesten, som passer rigtig godt til f.eks. en konfirmandgudstjeneste eller enhver anden gudstjeneste, hvor man gerne vil have anden musik med i spil.
Anne Linde Førgaard, sognepræst Rind-Kollund-Kølkær.
(Almindelig gudstjenestevarighed. Pris 3500 kr. plus transport efter aftale)


3. Voz Nueva: Carl Nielsen og Dansk Folkemusik

Trioen Voz Nueva består af sangeren Signe Asmussen og Guitaristen Frederik Munk Larsen og undertegnede på slagtøj. Vores tilbud her i Carl Nielsen-året består af egne arrangementer af Carl Nielsen sange og arrangementer af Bo Gunge af danske folkesange, bl.a. Dronning Dagmar og Hist hvor vejen slår en bugt. Pris 10.000,-
Præstholm/Knarborg Duo: Monteverdis “Orfeo” og Ebens “Landscapes of Patmos” 
Christian Præstholm er en af de fremmeste fortolkere af moderne orgelmusik. Vi har de sidste 5 år turneret med Bent Lorentzens forrygende arrangementer af Monteverdis musik for orgel og slagtøj og Petr Ebens klassiker for besætningen. Dette kombineret med soloværker af J.S. Bach. En koncert med farverige akustiske oplevelser og masser at se på for publikum. 
(Pris og varighed 60 min.; 8000 kr.plus transport efter aftale)


4. Nytårs- og Julekoncerter

Jeg har sammensat en række programmer særligt til Julekoncerter og nytårskoncerter, men bla. andet Bartoks Rumænske Julesange og selvfølgelig Champagnegalloppen til nytår. Jeg har også samarbejde med en række fremtrædende sangere, hvor det vil være mulig at arrangere særlige julekoncerter med sang og klokkeinstrumenter. 
(Pris og program efter aftale)