Kirkekoncerter og musikalske foredrag


1. Aiolos Sax & Organ Duo 

I 2011 opstod et yderst spændende samarbejde mellem saxofonist Henriette Jensen og organist Tina Christiansen, idet de to musikere opdagede hvor fantastisk saxofon og orgel klinger sammen! Siden er det blevet til mange flot roste koncerter i små og store kirker landet over.

Duoens repertoire er meget varieret og spænder over alt fra transskriptioner af barokværker og romantisk musik til helt moderne kompositionsmusik skrevet originalt for besætningen. Adskillige komponister har gennem årene skrevet musik specielt til Aiolos Sax & Organ Duo, og på denne måde bidraget til en udvidelse af repertoriet. I 2021 kunne duoen fejre 10-års jubilæum, hvilket blev markeret med en stort anlagt turné med 10 koncerter og 4 nyskrevne værker af komponisterne Bo Lundby-Jæger, David Loxley Blount, Per Skriver og Tore Bjørn Larsen. 

Duoens koncertprogrammer tilpasses altid det enkelte orgel i hver kirke, og intet orgel er for lille eller stort til, at duoen kan skabe en flot og stemningsfuld koncertoplevelse for publikum. Henriette spiller på forskellige saxofontyper, sopran-, alt- og tenorsaxofon, mens Tina er formidabel til at få det bedste ud af alle typer og størrelser af orgler. Koncertprogrammerne sammensættes altid meget varieret, og duoen fortæller gerne om musikken inden eller undervejs i koncerten.

Begge musikere er uddannet fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium samt ved konservatorier i udlandet og har begge gang i en omfattende karriere i både ind- og udland.

Udtalelser og anmeldelser:
"Stemningsfuld koncert med 2 imødekommende musikere af højeste kaliber. Symbiotisk sammenspil som forløser musikken på smukkeste vis. Skønt med info om musikken undervejs og tid til snak med koncertgæsterne efter koncerten."  -Organist Jonas Skov Thomsen, Hans Egedes Kirke, Aalborg, november 2021

“I listened to your performance of the 3rd movement from my Sonata no. 1 on your website. Wow! That’s really impressive! I’m so glad to hear my music played with such verve and virtuosity, bravo to both of you!”  -Komponist Denis Bédard, Canada, 2019

“Tusind tak for en sublim koncert i går. Et gennemtænkt program, grundigt gennemarbejdet og spillet fremragende, simpelthen. Den grad af musikalitet, mestring og grundighed er til at blive helt salig over. I har så meget fortjent en hel masse engagementer alle vegne.”  -Organist Birgit Nedergaard Madsen, Rønninge Kirke, 2014

Et lille uddrag fra Duoens store repertoireliste:

Alessandro Marcello (1669-1747): Koncert i d-mol
Edvard Grieg (1843-1907): Uddrag fra Peer Gynt Suite
Modest Mussorgskij (1839-1881): Uddrag fra “Udstillingsbilleder”
Gabriel Fauré (1845-1924): Pavane op. 50
Samuel Barber (1910-1981): Adagio
Nils Lindberg (f. 1933): Visa efter Torn Erik
Denis Bédard (f. 1950): Sonate
Ad Wammes (f. 1953): Faith
Per Skriver (f. 1962): Sonate (1921)
David Loxley-Blount (f. 1989): Nightingale (2021) 

Om musikerne

Henriette Jensen er uddannet klassisk saxofonist fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium hvorfra hun debuterede i 2012. Hun har desuden studeret ved Arno Bornkamp ved Conservatorium van Amsterdam, Holland.

Henriette er en meget aktiv kammermusiker og solist med et bredt virke i både ind- og udland.
Hun spiller i flere forskellige ensembler og har spillet koncerter over store dele af Europa og i Rusland, Mexico, Argentina, Kina og Cuba. Hun har været solist med flere orkestre, bl.a. i Andrei Eshpay’s saxofonkoncert ved Verdenskongressen for saxofon i Strassbourg i 2015. Hun har indspillet flere cd ́er med sine ensembler, som bl.a. er udgivet via det internationale pladeselskab Orchid Classics.

Udover at virke som solist og kammermusiker i ind- og udland underviser Henriette også i saxofon på Det Jyske Musikkonservatorium. Her er hun også medarrangør af den årlige Nordic Saxophone Festival i Aarhus, som hvert forår tiltrækker saxofonister fra store dele af Europa.

----

Tina Christiansen er uddannet organist fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium, hvorfra hun debuterede i 2013. Hun har desuden studeret hos organist Anders Johnsson ved Musikhögskolan i Malmö, Sverige, og endelig har hun suppleret studierne med talrige masterclasses hos nogle af Europas førende orgelspillere.

Tina er en yderst aktiv koncertorganist og har spillet koncerter over store dele af Europa og i Rusland (Fjernøsten og Sibirien), hvilket bl.a. har inkluderet solokoncerter i St Paul’s Cathedral i London og Riga Dom i Letland. Hun har optrådt som orgelsolist ved koncerter med Odense Symfoniorkester og Prinsens Musikkorps, og hun har vundet flere priser ved internationale konkurrencer. Samtidig har hun bestilt og uropført megen ny musik for orgel af danske komponister, heriblandt af Anders Koppel, Niels Marthinsen og Rasmus Zwicki.

Tina har siden 2015 været ansat som organist ved Ansgars Kirke i Odense, og hun er initiativtager til og formand for Odense Internationale Orgelfestival.

-----

Link til videoer: 

Samuel Barbars Adagio:
www.youtube.com/watch?v=d6RvVIxUg1I

Edvard Grieg: Morgenstemning
www.youtube.com/watch?v=jvss_xwiXrI

Smagsprøve fra en koncert: 
www.youtube.com/watch?v=eLlUP5qwgjw

Denis Bedard: Sonata no. 1, 3. sats:  
www.youtube.com/watch?v=pWDd9A1yJKE&feature=emb_logo

(60/90 min. Kontakt for pris)