Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Karsten Holm

Kontakt: Møllevejen 1, Stjær, 8464 Galten
Telefon: 2349 7413
E-mail: mail@karstenholm.dk
Hjemmeside: www.karstenholm.dk

cash i kirken
Carl i kirken
Cohen i kirken
Beatles i kirken

Karsten Holm født 1960

• Uddannet smed og operasanger
• Solist i mange musicals, sidst i ”Cooking with Elvis” på Svalegangen i Århus
• Har stor succes med sine Elvis-shows og 4 andre sangforedrag (se sogneaften.dk)
• Aktuel med CD'en "Memories are made of this", som bl.a indeholder sange fra ”Elvis i kirken” - koncerterne
• ”Elvis on my mind” hed en udsendelse om Karsten, der blev sendt på DR2 august 2007 (se videoer på www.karstenholm.dk )
. Nyeste CD: ”Back on Boogiestreet” som er sangene fra ”Cohen i kirken”


Karsten Holm afholder koncerter i hele landet.

1. Beatles i kirken

Koncertfortællingen “Beatles i kirken” fortolker nogle af de stærke og eftertænksomme Beatles-sange og fortæller om dengang, John, Paul, George og Ringo søgte mod øst for at finde svar på de helt store spørgsmål.
I februar 1968 tog The Beatles til Indien. Ikke for at give koncerter, men for at meditere og tage ved lære af guruen Maharishi Mahesh Yogi. Interessen for det spirituelle og tilværelsens eksistentielle spørgsmål var især noget, John Lennon og George Harrison var optaget af. Men alle fire endte med at få noget med hjem, og opholdet i Indien satte gang i sangskrivningen. Det blev en af de mest produktive og kreative perioder for de fire Beatler. 
Blandt de sange, der kom ud af opholdet i Indien, var George Harrisons “While My Guitar Gently Weeps”, Paul McCartneys “Mother Nature’s Son”, Ringo Starrs “Don’t Pass Me By” og John Lennons “Jeaulous Guy” – som oprindeligt hed “Child of Nature”.
Alle fire sange er med i repertoiret i koncertfortællingen “Beatles i kirken”. Det samme er “Across The Universe” (Lennon/McCartney), som med linjerne “Jai Guru Deva” hylder Beatles’ indiske guru.
Publikum bliver dog ikke snydt for sange fra tidligere Beatles-perioder. For eksempel “In My Life”, “Eleanor Rigby” og “Dr. Robert.” Og der er også gjort plads til hittet Can’t Buy Me Love.”
Og enkelte sange fra tiden efter The Beatles’ opløsning er også med i koncertfortællingen. For eksempel Paul McCartneys “My Valentine” fra 2012 og John Lennons “Grow Old With Me” fra 1980. 
The Beatles begyndte som rock’n’rollere i Liverpool og Hamburg, blev verdens største superstjerner med status som guder – og rejste i 1968 væk for at meditere og forsøge at finde en anden mening med livet end masser af penge og succes. Musikken var dog hele tiden med på rejsen, der gav inspiration til nogle af gruppens største sange. 
Kvartetten bag “Beatles i kirken” er samme besætning, som med stor succes har turneret med koncertfortællinger om henholdsvis Johnny Cash og Leonard Cohen de senere år: Karsten Holm, vokal, guitar, Bjørn “Bønne” Petersen, bas, kor, Knud Erik “Fuddi” Steengaard, violin, bratch, mandolin, kor, og Martin Blom, guitar, kor.
Sagt af The Beatles:
Life is what happens to you while you’re busy making other plans” (John Lennon i sangen “Beautiful Boy”)
We’re more popular than Jesus now” (John Lennon i et interview i 1966)
Life is very short, and there’s no time for fussing and fighting my friend” (Fra sangen “We Can Work It Out”)
Everyone should have themselves regularly overwhelmed by Nature” (George Harrison)
George Harrison om at meditere: “I get higher than I ever did with drugs. It’s simple … and it’s my way of connecting with God.”
John Lennon lagde ikke skjul på, at han forsøgte at finde “det store svar” via meditationen. Men hans spirituelle søgen bar også præg af en vis sarkasme og distance. The Maharishi kunne godt lide helikoptere. En dag skulle guruen til New Delhi i helikopter, og der var plads til en mere. John Lennon tog med og blev senere spurgt af Paul McCartney: “Hvorfor havde du så travlt med at komme derop med The Maharishi?” ”Hvis jeg skal være helt ærlig,” sagde Lennon, “Så tænkte jeg, at han måske ville afsløre det store svar, The Answer, over for mig.”

Knud Erik Fuddi Steengaard: violin, basviolin, mandolin & vokal
Bjørn Bønne Petersen: kontrabas, elbas, sitar, & vokal m.m.
Martin Blom Hansen: resonator, elguitar & vokal
Karsten Holm: akustik guitar og vokal


2. Carl i kirken

En poetisk koncertfortælling med afsæt i Carl Nielsens sange og salmer, og med nedslag i komponistens selvbiografi ”Min Fynske barndom”.
“Carl i kirken” tager fat på en række af Carl Nielsens smukke sange og sætter dem ind i en ramme ledsaget af mesterens egne ord og barndomserindringer samt fortællinger om opvæksten ved Nørre Lyndelse på Midtfyn. Eksempelvis da han finder ud af at køkkenbordet egentlig er et forhenværende spinet, et slags klaver med strenge, eller da han laver små melodier ud af brændestykker. Som publikum får man rum til at danne sig de billeder, der opstår, når Karsten Holm & trio fremfører et bredt udsnit af sangene.
Musikalsk fortolker ”Carl i kirken” komponistens sange på en ny måde. Indimellem tæt på originalen, men mest i nye og originale arrangementer, tilsat stænk af jazz, folk og pop.
Sangene var nærmest en bibeskæftigelse for Carl. De store værker, symfonier, korværker, operaer og violinkoncerter, skulle han kæmpe for, hvorimod sangene og salmerne nærmest kom til ham af sig selv. Han sagde om disse sange: 
»Det er underligt som det er gået med disse melodier. Det er som om det ikke er mig der laver dem; men de kommer ligesom små dyr eller fugle ind i min stue og beder om at komme med. Jeg undrer og glæder mig så ofte over dette arbejde fordi det er en hel anden verden end den hvori mine store ting hører hjemme.«
Karsten Holm kommer fra et hjem, hvor Højskolesangbogen bliver flittigt brugt ved enhver lejlighed. Når Karstens familie er samlet, hvad enten det er til fest eller begravelseskaffe, så er det et sikkert programpunkt at Højskolesangbogen bliver delt rundt. Så foreslår værten en sang, og som regel fører det endnu en sang med sig, og tit bliver det til mange, sunget på bedste højskolemaner. Mange af disse sange har vores nationalkomponist no. 1, Carl Nielsen skrevet musikken til.
»Højskolesangbogen og i særdeleshed Carl Nielsen er en del af mit musikalske DNA. Derfor har det i arbejdet med koncertfortællingen været særdeles spændende at fordybe sig i komponistens liv og baggrund,« siger Karsten Holm.
”Carl i kirken” består af: 
Karsten Holm, vokal, guitar
Thomas Reil, piano og arrangør
Anders Nyløkke, kontrabas
Mads Bo Erhardsen, saxofoner m.m.
(Koncertfortællingen varer ca. 60 min.)


3. Cohen i kirken

Store sange og prægtig poesi. Oplev en koncert med sange af Leonard Cohen og et besøg i digterens univers med Karsten Holm & Cohen Trioen.
Koncertfortællingen ”Cohen i kirken” tager fat på en række af Leonard Cohens største sange og sætter dem ind i en ramme af mesterens poesi og historie. Fra start til slut har Leonard ordet i ”Cohen i kirken”. Han er manden bag alle ordene – både i sangene og fortællingerne imellem sangene. 
Poesi og ny fortolkning
Poesien får lov til at flyde frit. Som publikum får du lov til selv at danne de billeder, der måtte opstå, når du høre Karsten Holm & Cohen-trioen fremføre et bredt udsnit af Leonard Cohens sange. Musikalsk fokuserer ”Cohen i kirken” på at fortolke hans sange og synge og spille dem på en ny måde. Indimellem tæt på originalen, men mest i nye og originale arrangementer.
Manden bag 
Sangeren Rufus Wainwright har sagt om Leonard Cohen: ”Jeg tror virkelig på, at han er den største nulevende poet på jorden.”
Skuespillerinden Anjelica Huston har beskrevet Cohen som ”halv ulv og halv engel”. 
Leonard Cohen selv har engang sagt: ”Hvis jeg vidste, hvor de gode sange kom fra, ville jeg gå der lidt oftere.”
Værker af en mester
Uanset hvor og hvordan, har den nu 81-årige poet, sangskriver og levende legende Leonard Cohen skrevet utallige gode sange. Mesterværker som ”Halleluja”, ”Bird On The Wire”, ”So Long Marianne”, ”Everybody Knows” og ”I’m Your Man”. Plus alle de andre sange med stærk poesi. Leonard Cohen er en af vor tids største sangskrivere, og hans sange er blevet en del af vores fælles kultur. 
Bibelhistorie og superhelte
Leonard Cohen har engang fortalt om sin inspiration og første forsøg med at skrive: ”Den første poesi, der gjorde indtryk på mig, var bibelhistorien i synagogen. Det gav mig gåsehud. Jeg læste mest Marvel tegneserier. Captain Marvel, supermand, Aquaman, Spiderman, ja alle de forskellige superhelte. Jeg synes, jeg kunne skrive, men jeg var aldrig helt sikker. Jeg vidste, jeg kunne skrive et eller andet. Jeg begyndte at skrive digte til piger for at gøre dem interesserede.”
Hvem er ”Cohen i kirken”
Siden 2008 har sangeren Karsten Holm og pianisten Christian Spillemose turneret land og rige rundt med ”Elvis i kirken”. Konceptet blev en stor succes. For tre år siden så efterfølgeren ”Cash i kirken” - en koncertfortælling om Johnny Cash – dagens lys. Den storhittede i landets kirker, forsamlingshuse og kultursteder. Nu er Karsten Holm og bandet bag ”Cash i kirken” klar med den poetiske koncertfortælling ”Cohen i kirken” . En rejse gennem Leonard Cohens katalog af store sange.
”Cohen i kirken” består af: 
Karsten Holm, vokal, guitar
Bjørn Bønne Petersen, kontrabas og kor
Martin Blom, diverse guitarer og kor
Knud Erik Fuddi Steengaard, violin og kor
Se mere på www.karstenholm.dk. Tlf. 2349 7413
”Poesi er bare et tegn på liv. 
Hvis dit liv brænder godt, 
er poesi bare asken.”
(Leonard Cohen)


4. Cash i kirken!

Bob Dylan sagde om Johnny Cash: ”Han var som Nordstjernen – du kunne styre dit skib efter ham”
Rick Rubin sagde: ”Hans storhed var ikke at han var en stor sanger og sangskriver – det var han – men det er ikke derfor vi elsker ham, vi elsker ham fordi han var et stort menneske, og hans menneskelighed skinnede igennem hans arbejde. Hvis han havde være arkitekt ville vi også have elsket ham for det.”
Engle og dæmoner blander sig med countrymusik og amerikansk musikhistorie, når sangeren Karsten Holm & band leverer ”Cash i kirken”. En musikalsk fortælling om Johnny Cash og den evige kamp mellem det religiøse og tilværelsens skyggesider, der var en enorm drivkraft for ham som kunstner.
Siden 2008 har sangeren Karsten Holm og pianisten Christian Spillemose turneret land og rige rundt med ”Elvis i kirken”. Konceptet er en stor succes, og nu er Karsten Holm aktuel med et koncertforedrag med en anden gigant i den amerikanske populærmusik: Johnny Cash.
”Cash i kirken” handler om Johnny Cash og de indre kampe, han hele sit liv udkæmpede, og som udmøntede sig i de formidable sange og fortolkninger, han efterlod til denne verden. Karsten Holm fortæller om Cash’ tro, hans dæmoner, stofferne og alkoholen, hans kamp for at holde misbruget nede - den evige kamp mellem det gode og det onde. 
Det er fortællingen om, hvordan Gud redder ham, da han beslutter at begå selvmord i en grotte. Cash ser lyset (Guds lys), da hans egen lommelygte dør ud. Det er fortællingen om hans forhold til kærligheden, sin elskede og familien – og til de udstødte og de fattige. Cash var forkynder på sin egen måde, og hans eftermæle er historien om en kunstner med hundrede procent autenticitet. 
Musikalsk fokuserer ”Cash i kirken” især på de sidste 10 år af Johnny Cash’ liv. Cash havde ikke været på hitlisterne længe, men turnerede på livet løs. Produceren Rick Rubin overtalte Cash til at gå i studiet blot med en mikrofon og en guitar. Det blev til den højt roste albumrække under navnet ”American Recordings”, der var et stort comeback for Cash. Indspilningerne rummer flere religiøse sange, som er med i denne koncert. Publikum vil opleve sange af Cash selv; men i lige så høj grad sangene som han fortolkede, af eksempelvis Kris Kristoffersen, Hank Williams, Bruce Springsteen, Gordon Lightfoot og mane flere. Der vil også være nogle af de store hits i Cash’ velkendte ”Boom Chicka Boom” stil så som ”Ring Of Fire” og ”Get Rythm”.

Cash i kirken består af: 
Karsten Holm, vokal, guitar
Bjørn Bønne Petersen, kontrabas og kor
Martin Blom, diverse guitarer og kor
Knud Erik Fuddi Steengaard, violin og kor

(Koncerten varer en lille time og egner sig fortrinligt til små og større kirker. Ring eller mail og få et tilbud)