Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Karsten Holm

Kontakt: Møllevejen 1, Stjær, 8464 Galten
Telefon: 2349 7413
E-mail: mail@karstenholm.dk
Hjemmeside: www.karstenholm.dk

cash i kirken
elvis i kirken
Cohen i kirken

Karsten Holm født 1960

• Uddannet smed og operasanger
• Solist i mange musicals, sidst i ”Cooking with Elvis” på Svalegangen i Århus
• Har stor succes med sine Elvis-shows og 4 andre sangforedrag (se sogneaften.dk)
• Aktuel med CD'en "Memories are made of this", som bl.a indeholder sange fra ”Elvis i kirken” - koncerterne
• ”Elvis on my mind” hed en udsendelse om Karsten, der blev sendt på DR2 august 2007 (se videoer på www.karstenholm.dk )
. Nyeste CD: ”Back on Boogiestreet” som er sangene fra ”Cohen i kirken”

Karsten Holm afholder koncerter i hele landet.

1. Cohen i kirken

Store sange og prægtig poesi. Oplev en koncert med sange af Leonard Cohen og et besøg i digterens univers med Karsten Holm & Cohen Trioen.
Koncertfortællingen ”Cohen i kirken” tager fat på en række af Leonard Cohens største sange og sætter dem ind i en ramme af mesterens poesi og historie. Fra start til slut har Leonard ordet i ”Cohen i kirken”. Han er manden bag alle ordene – både i sangene og fortællingerne imellem sangene. 
Poesi og ny fortolkning
Poesien får lov til at flyde frit. Som publikum får du lov til selv at danne de billeder, der måtte opstå, når du høre Karsten Holm & Cohen-trioen fremføre et bredt udsnit af Leonard Cohens sange. Musikalsk fokuserer ”Cohen i kirken” på at fortolke hans sange og synge og spille dem på en ny måde. Indimellem tæt på originalen, men mest i nye og originale arrangementer.
Manden bag 
Sangeren Rufus Wainwright har sagt om Leonard Cohen: ”Jeg tror virkelig på, at han er den største nulevende poet på jorden.”
Skuespillerinden Anjelica Huston har beskrevet Cohen som ”halv ulv og halv engel”. 
Leonard Cohen selv har engang sagt: ”Hvis jeg vidste, hvor de gode sange kom fra, ville jeg gå der lidt oftere.”
Værker af en mester
Uanset hvor og hvordan, har den nu 81-årige poet, sangskriver og levende legende Leonard Cohen skrevet utallige gode sange. Mesterværker som ”Halleluja”, ”Bird On The Wire”, ”So Long Marianne”, ”Everybody Knows” og ”I’m Your Man”. Plus alle de andre sange med stærk poesi. Leonard Cohen er en af vor tids største sangskrivere, og hans sange er blevet en del af vores fælles kultur. 
Bibelhistorie og superhelte
Leonard Cohen har engang fortalt om sin inspiration og første forsøg med at skrive: ”Den første poesi, der gjorde indtryk på mig, var bibelhistorien i synagogen. Det gav mig gåsehud. Jeg læste mest Marvel tegneserier. Captain Marvel, supermand, Aquaman, Spiderman, ja alle de forskellige superhelte. Jeg synes, jeg kunne skrive, men jeg var aldrig helt sikker. Jeg vidste, jeg kunne skrive et eller andet. Jeg begyndte at skrive digte til piger for at gøre dem interesserede.”
Hvem er ”Cohen i kirken”
Siden 2008 har sangeren Karsten Holm og pianisten Christian Spillemose turneret land og rige rundt med ”Elvis i kirken”. Konceptet blev en stor succes. For tre år siden så efterfølgeren ”Cash i kirken” - en koncertfortælling om Johnny Cash – dagens lys. Den storhittede i landets kirker, forsamlingshuse og kultursteder. Nu er Karsten Holm og bandet bag ”Cash i kirken” klar med den poetiske koncertfortælling ”Cohen i kirken” . En rejse gennem Leonard Cohens katalog af store sange.
”Cohen i kirken” består af: 
Karsten Holm, vokal, guitar
Bjørn Bønne Petersen, kontrabas og kor
Martin Blom, diverse guitarer og kor
Knud Erik Fuddi Steengaard, violin og kor
Se mere på www.karstenholm.dk. Tlf. 2349 7413
”Poesi er bare et tegn på liv. 
Hvis dit liv brænder godt, 
er poesi bare asken.”
(Leonard Cohen)


2. Cash i kirken!

Bob Dylan sagde om Johnny Cash: ”Han var som Nordstjernen – du kunne styre dit skib efter ham”
Rick Rubin sagde: ”Hans storhed var ikke at han var en stor sanger og sangskriver – det var han – men det er ikke derfor vi elsker ham, vi elsker ham fordi han var et stort menneske, og hans menneskelighed skinnede igennem hans arbejde. Hvis han havde være arkitekt ville vi også have elsket ham for det.”
Engle og dæmoner blander sig med countrymusik og amerikansk musikhistorie, når sangeren Karsten Holm & band leverer ”Cash i kirken”. En musikalsk fortælling om Johnny Cash og den evige kamp mellem det religiøse og tilværelsens skyggesider, der var en enorm drivkraft for ham som kunstner.
Siden 2008 har sangeren Karsten Holm og pianisten Christian Spillemose turneret land og rige rundt med ”Elvis i kirken”. Konceptet er en stor succes, og nu er Karsten Holm aktuel med et koncertforedrag med en anden gigant i den amerikanske populærmusik: Johnny Cash.
”Cash i kirken” handler om Johnny Cash og de indre kampe, han hele sit liv udkæmpede, og som udmøntede sig i de formidable sange og fortolkninger, han efterlod til denne verden. Karsten Holm fortæller om Cash’ tro, hans dæmoner, stofferne og alkoholen, hans kamp for at holde misbruget nede - den evige kamp mellem det gode og det onde. 
Det er fortællingen om, hvordan Gud redder ham, da han beslutter at begå selvmord i en grotte. Cash ser lyset (Guds lys), da hans egen lommelygte dør ud. Det er fortællingen om hans forhold til kærligheden, sin elskede og familien – og til de udstødte og de fattige. Cash var forkynder på sin egen måde, og hans eftermæle er historien om en kunstner med hundrede procent autenticitet. 
Musikalsk fokuserer ”Cash i kirken” især på de sidste 10 år af Johnny Cash’ liv. Cash havde ikke været på hitlisterne længe, men turnerede på livet løs. Produceren Rick Rubin overtalte Cash til at gå i studiet blot med en mikrofon og en guitar. Det blev til den højt roste albumrække under navnet ”American Recordings”, der var et stort comeback for Cash. Indspilningerne rummer flere religiøse sange, som er med i denne koncert. Publikum vil opleve sange af Cash selv; men i lige så høj grad sangene som han fortolkede, af eksempelvis Kris Kristoffersen, Hank Williams, Bruce Springsteen, Gordon Lightfoot og mane flere. Der vil også være nogle af de store hits i Cash’ velkendte ”Boom Chicka Boom” stil så som ”Ring Of Fire” og ”Get Rythm”.

Cash i kirken består af: 
Karsten Holm, vokal, guitar
Bjørn Bønne Petersen, kontrabas og kor
Martin Blom, diverse guitarer og kor
Knud Erik Fuddi Steengaard, violin og kor

(Koncerten varer en lille time og egner sig fortrinligt til små og større kirker. Ring eller mail og få et tilbud)


3. Elvis i kirken!

Karsten Holm synger Elvis' gospelsange og fortæller noget af historien.
Elvis Presley er i den brede offentlighed mest kendt for rock n'roll og de på hans tid vovede hoftesving. Men Elvis var et troende menneske og havde en særlig passion for gospelsange, som han sang ofte og gerne med stor indlevelse og nærvær. Sangene er blot ikke blandt de mest kendte.
Ved en særlig anledning blev Karsten i sommeren 2007 bedt om at synge et par af Elvis' gospelsange i en kirke, og det vakte så stor begejstring blandt publikum, at det gav ideen til et decideret koncertprogram omkring Elvis' gospelmusik.
Koncerten er en afvekslende rejse mellem de store ballader som "Stand by me" og de swingende uptempo-numre, som "Walk dem golden stairs". 
Karsten Holm synger sangene med stor indlevelse og glimt i øjet.
Karsten Holm synger en del af koncerten sammen med den sædeles dygtige pianist/organist Christian Spillemose. Resten foregår ved hjælp af "medbragt backingmusik" med fantastisk flot lyd - og så swinger det bare!
Sognepræst i Kirke Eskildstrup Lise Trap udtaler: 
Arrangementet var en forbilledlig forening af forkyndelse og folkelighed, koncert og gudstjeneste. Karsten Holm præsenterede sig som Elvis, velspillet, men aldrig overspillet. Spillemose ledsagede fornemt på klaver og fik hele kirkerummet inddraget, når han stille vandrede op til orglet og lod det klinge med. En fin balance mellem stor amerikansk musik og jydsk stilfærdighed. 
Det er let at arrangere koncerter, hvor folk kommer, men hvor indholdet intet har med kirke at gøre. Det er også let nok at arrangere noget, hvor det hele er kirke og forkyndelse, men hvor folk ikke kommer. Elvis-aftenen var en aften, hvor det hele var kirke - og samtidig masser af mennesker i kirken, dejlig musik, gode små indlæg fra Karsten Holm om de enkelte numre og oversættelse af de vigtigste tekster for dem, der ikke kunne engelsk. Sådan skal en kirkekoncert være. Folkelig, musikalsk, indholdsrig, opløftende 

(Koncerten varer en lille time og egner sig fortrinligt til små og større kirker. Ring eller mail og få et tilbud)