Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Franck Duo

Kontaktperson: Berit Juul Rasmussen, Georgsgade 11, 5000 Odense C.
Telefon: 6619 2823, mobil: 2826 6787
E-mail: beritjuul@hotmail.com
Hjemmeside: www.franckduo.dk

Franck Duo har eksisteret siden 2007 og består af Ida Franck, cello og Berit Juul Rasmussen, klaver. Vi tilbyder koncertforedrag, hvor fortællinger om komponister og deres samtid sætter musikken i relief. Ida er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Erling Bløndal Bengtsson samt på Det Fynske Musikkonservatorium hos Morten Zeuthen og hun har været fastansat cellist i Århus Symfoniorkester i næsten 20 år. Nu er Ida flyttet til Fyn, hvor hun underviser, bl.a. i Fyns Klassiske Talentskole, og spiller kammermusik i Trialog Duo samt i Franck Duo. Berit debuterede fra solistklassen på Det Fynske Musikkonservatorium i 2002, og har siden koncerteret flittigt i ind- og udland. Hun har deltaget i masterclass med bl.a. Paul Trein og Stephen Kovacevich, og hun har flere gange været solist med Nova Amadeus Orchestra i Rom. Berit er tilknyttet Syddansk Musikkonservatorium som akkompagnatør.

Franck Duo afholder koncerter i hele landet.


1. Dannelsesrejse til Rom

Inspireret af komponisten Niels Ravnkildes dagbøger fra midten af 1800-tallet tager vi jer med på hans dannelsesrejse til Rom, hvor han endte med at blive boende hele sit liv og blev centrum for den skandinaviske koloni og de skandinaviske kunstnere på besøg i byen. Vi beskriver hans møde med tidens prominente kunstnere som f.eks. Grieg, Liszt, Gade og Heise - både i ord og toner. Programmet indeholder bl.a. Griegs dejlige sonate for cello og klaver samt musik af Ravnkilde, Liszt og Heise.
(Varighed 60-90 minutter. Honorar 6000 + transport. Flygel eller velholdt opretstående klaver er nødvendigt)
Koncerten er tidligere afholdt i Halsnæs Musikforening og på Selsø Slot.


2. Chopin og Schumann

I anledning af at begge komponister fejrede 200-års fødselsdag i 2010 sammensatte vi et program omkring Chopins store sonate for cello og klaver, som sættes op imod flere af de lyriske, folkloristiske og højtsvungne satser fra Schumanns hånd. Det hele kædes sammen af højtlæsning fra deres breve og fortællinger om deres dramatiske liv.
(60-90 minutter. Honorar 6000 + transport. Flygel eller velholdt opretstående klaver er nødvendigt.
Kvinder i musik)
Koncerten er tidligere afholdt på Musikbiblioteket i Odense.


3. Kvinder i musik

Koncerten er et portræt af stærke kvinder, der har formået at komponere på trods af strenge krav og forventninger om at kvindens plads er i hjemmet. Kvinder der har kæmpet for at få lov til at udtrykke sig kunstnerisk trods omverdenens modvilje og fordømmende blikke. Vi fortæller om de stærke kvinders liv og skæbne og spiller musik af bl.a. Clara Schumann, Rebecca Clarke, Mel Bonis og Nadia Boulanger. 
(60-90 minutter. Honorar 6000 + transport. Flygel eller velholdt opretstående klaver er nødvendigt)
Koncerten er tidligere afholdt på Selsø Slot og i Lynæs Kirke.


4. Mesteren og hans elev

Den nu næsten glemte tyske komponist Ferdinand Ries var både elev af og ven med Beethoven. Desværre spilles der i dag kun få værker fra hans ellers omfattende produktion, der indeholder adskillige klaverkoncerter, symfonier, oratorier, samt kammermusikværker, heriblandt 2 skønne sonater for cello og klaver. Ries’ musik favner både wienerklassik og tidlig romantik, og havde stor succes i sin samtid. Vi synes at musikken også fortjener at blive spillet i dag, så i dette program vil vi lade musik af mesteren og hans elev mødes, samt sætte musikken i et historisk perspektiv med fokus på Napoleons betydning for datidens kulturliv.
(60-90 minutter. Honorar 6000 + transport. Flygel eller velholdt opretstående klaver er nødvendigt)