Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Jydsk på Næsen

V/ Michael Sommer
Telefon: 2229 0299
E-mail: 55msommer@gmail.com
www.jpnmusic.dk
www.spillemandsmessen.dk
www.facebook.com/JydskPaaNaesen
www.youtube.com/@jpnmusicdk4340

Michael Sommer, violin, bratsch, oktavviolin
Ivan Damgaard, violin, guitar, mandolin
Benny Simmelsgaard, kontrabas
Jesper Vinther, harmonika

Jydsk på Næsen har eksisteret siden 1979. Hovedparten af repertoiret er numre skrevet af gruppens medlemmer. Jydsk på Næsen holder fast i, at musikken skal være dansabel og læner sig meget op af traditionel musik, men tilsætter ofte mere moderne harmoniseringer og rytmiske effekter.

Jydsk på Næsen afholder koncerter i hele landet.


Maria
Christians

1. Den originale Danske Spillemandsmesse

Spillemandsmessen er en gudstjeneste iklædt dansk folkemusik, og den første af sin art på dansk. Teksten er skrevet af Holger Lissner. Musikken er komponeret af Ivan Damgård og Michael Sommer, med udgangspunkt i dansk traditionel dansemusik.
Spillemandsmessen opføres som en musikgudstjeneste med orkester, solist og kor. Som oftest et lokalt kor med blandede stemmer. Forud for opførelsen afholdes en generalprøve. Aftaler om kor og solist laves med Jydsk på Næsen forud for opførelsen.
www.spillemandsmessen.dk
www.youtube.com/@jpnmusicdk4340
(Spillemandsmesse ca. 60 min., Honorar: 12.000 kr. + transport, hertil kan komme udgifter til solist og PA-udstyr. Messen opføres som udgangspunkt akustisk, men ved udendørs arrangementer kan det blive nødvendigt med forstærkning)


2. Kirkekoncerten Vintermusik

Jydsk på Næsen har sammen med sangerinden Betty Gregers Arendt taget fat på de danske vinter- og julesange (f. eks. Maria gennem torne går, Det er hvidt herude, En rose så jeg skyde og Den kedsom vinter) og sat dem sammen med en række nye instrumentale dansemelodier.
Det er der kommet et album og et koncertprogram ud af. Programmet er velegnet til koncerter i den mørke tid, i kirker såvel som i andre sammenhænge.
Lyd: Maria gennem torne går (fra Vintermusik GO1011)
(Koncert 60-70 minutter eller 2 sæt a 40 min.; honorar Jydsk på Næsen + Betty Arendt: 15.000 kr.)


3. Musik til Spillemandsgudstjenste

Jydsk på Næsen tilbyder musik til gudstjeneste af enhver art (fx. påske, høst eller jul). Jydsk på Næsen spille til salmer, præludium, postludium, nadver samt forskellig instrumental interludes undervejs efter aftale.
Lyd: Christians 70 års Polska (fra Kort & godt GO1721EP)
(11.000 kr. + transport)