Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Sven-Ingvart Mikkelsen

Bagerstræde 4, 3390 Hundested
Telefon: 4087 7452
E-mail: organistmikkelsen@gmail.com
Hjemmeside: si-mikkelsen.dk/

Sven-Ingvart Mikkelsen er professor og faggruppeleder for orgel, kirkemusik og tidlig musik ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har tidligere været ansat som organist ved Løgumkloster kirke og Frederiksborg Slotskirke og som underviser på musikkonservatorier i Esbjerg og København. Han har desuden afholdt kurser og forelæsninger på konservatorier og musikhøjskoler i Danmark og udlandet, og han har en omfattende koncertvirksomhed med koncerter i en lang række europæiske lande samt Nord- og Sydamerika og Asien.

Han er en af de mest alsidige musikere på den danske orgelscene, og allerede ved sin debut i 1982 vakte han opsigt med et koncertprogram med vægtige tyske og franske orgelklassikere. Han er som organist præget af en stor nysgerrighed efter at afprøve nye måder at sammensætte et koncertprogram på. Derudover har han en stor interesse for orgelbyggeri, historiske orgler og i det hele taget en forkærlighed for snævre, uudforskede emner i orgelhistorien, som bl.a. kommer til udtryk i hans forskning og publikationer.

Hans musikalske nysgerrighed, har bl.a. førte til opdagelsen af J.A. Scheibes orgelsonater, som han har dokumenteret med både cd-indspilning og nodeudgivelse. Han komponerer ofte koncertprogrammer af en mere eksperimenterende art, såsom en konstellation af klassisk musik og "klassiske" arrangementer af symfoniske rockklassikere.

Sven-Ingvart Mikkelsen afholder koncerter i hele landet.

1. STAIRWAY to BACH – Rock-klassikere med et strejf af Bach

En orgelkoncert med musik af Led Zeppelin, Savage Rose, Procol Harum, Jethro Tull, The Doors, kombineret med Johann Sebastian Bach i et patchwork af orgelbarok og symfonisk rock, arrangeret og fremført af Sven-Ingvart Mikkelsen.
Anmeldelser:
Organist Sven-Ingvart Mikkelsens geniale fejring af Bach og Rock …
Ken Meltzer  –  Fanfare
Sven-Ingvart Mikkelsen har selv arrangeret, og fortolkninger bliver monumentale i hans hænder og får nyt liv i deres egen ret. ….  Cd'en kan snildt blive et internationalt hit.
Evanthore Vestergaard  -  Kulturen.Nu
Det kræver en rigtig kunstner at hylde rockmusikken på denne måde …
Colin Clarke  -  Fanfare

Præsentationer:
Stairway to Bach: www.youtube.com/watch?v=KahuLZm0x9U
Queen: Bohemian Rhapsody - www.youtube.com/watch?v=WCPsYYSOBEM 
Jethro Tull: Bourée - www.youtube.com/watch?v=jp02mSrVSWA 
Øvrige numre fra Stairway to Bach på Youtube: 
www.youtube.com/watch?v=G94A_vJC9eg&list=OLAK5uy_k5rvw01C76_JdkqhNB-4GD18VUAJ_hM7k
(60 min.; 6.000 inkl. transport)


2. Orgelkoncert med Sven-Ingvart Mikkelsen

Der findes et repertoire til ethvert kirkeorgel, så koncerten tilrettelægges efter lokale forhold og ønsker. Temaerne kan for eksempel være: "Dansk musik i 400 år", JS Bach, Nordtysk barok, Fransk barok, romantisk musik fra Danmark, Tyskland og Frankrig, Ny dansk og fransk musik.
Links:
si-mikkelsen.dk/soundex/Georg_Boehm_-_Praeludium_A_Minor.mp3
si-mikkelsen.dk/soundex/Georg_Boehm_-_Capriccio.mp3
si-mikkelsen.dk/soundex/N_Bruhns-Praeludium_E_Minor.mp3
(60 minutter; 6.000 kr inkl. transport)