Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Jochen Brusch og Finn Elias Svit

Jochen Brusch og Finn Elias Svit
Kontakt: Strandlystvej 25, 3310 Ølsted
Telefon: 2447 7750 
E-mail: fs@finnsvit.dk
Hjemmeside: www.finnsvit.dk

Capricho Árabe
Cantabile in D major

Link til youtube: 

Finn Elias Svit:
Canon in D: www.youtube.com/watch?v=z3bXb7tLLTQ
Love Waltz: www.youtube.com/watch?v=8wjDmtGa9Mw

Jochen Brusch og Finn Elias Svit:
Ørnen: www.youtube.com/watch?v=laz3uKONgDk
The Foggy Dew: www.youtube.com/watch?v=yunTxwv1hZs

Jochen Brusch og Finn Elias Svit holder koncerter i hele landet. 

1. Fra Barok Til Romantik - med Finn Elias Svit

Guitarens sprøde og til tider percussive samt ikke mindst blide toner er som skabt til kirkens fine akustik. På programmet er både original værker og arrangementer såsom Bachs berømte cellosuite nr. 1. Programmet “Fra Barok Til Romantik” indeholder værker af komponister som: Johan Sebastian Bach, Mauro Giuliani, Henrik Rung, Frederik Rung, Felix Mendelssohn, Dilermando Reis, Ulrik Neumann  mf. 

Finn Elias Svit har optrådt i de fleste europæiske lande samt i USA, Mexico Thailand, og Kina. Udover at give mesterklasse ved internationale guitarfestivaller har han har været jurymedlem ved mange internationale guitarkonkurrencer. Han er, siden 1996, formand for og er initiativtager til Aalborg Guitar Festival & Competitions og har for dette arbejde modtaget Pakhusprisen. For arbejdet med formidling af klassisk musik for børn blev han i 2006 udnævnt til årets kunstner i Skørping Kommune. 2007-2021 har Finn Elias Svit været leder af Mariager-fjord Kulturskole.
Finn Elias Svit har indspillet 10 CD'er. Dobbeltalbummet “Guitar Treasures” har modtaget en fornem sølvmedalje ved Global Music Award, USA. 

MUSIKBLATT (Tyskland):
"Finn Svit spiller meget seriøst men det er aldrig kedeligt. Det var skønt at høre hvordan polyfonien kom frem i Francis Cutting´s "Mrs. Anne Markham´s Pavane" og hvor ren og smukt Guilianis Händel - Variationer - flød fra den unge danskers fingre".

FLENSBORG AVIS:
"Guitaren fyldte kirken med en varm og klar lyd, og musikstykket Idyl blev spillet, så det helt levede op til sit navn...på mindre en fem minutter skabte Svit med Recuerdos del Al-hambra, Francisco Tarregas mest berømte musikstykke autentisk Andalusisk atmosphere i den lille kirke". Tarragas musik fik guitaren til at synge med nye udtryk. Det samme gjorde Finn Svit".

(ca. 60 min. 5.000 kr. inkl. transport
)


2. Spanske og Sydamerikanske guitarhits - med Finn Elias Svit

Åbningen af Frederik García Lorcas digt: “The Weeping of the guitar” begynder med: 
Guitarens gråd begynder. 
Daggryets bægre er smadret. 
Guitarens gråd begynder. 
Nyttesløst at tie den. 
Umuligt at tie den. 
Den græder monotont 
som vandet græder, 
som vinden græder over snemarker. 

Guitaren har igennem mange århundreder været central i både den spanske og den sydamerikanske musiktradition og dermed været en  naturlig og stor inspirationskilde på min musikalske rejse rundt i guitarens verden. 
Programmet fra Spanien til Sydamerika indeholder smuk, medrivende og meditativ musik af komponister som: 
Heitor Villa – Lobos, Francisco Tárrega, Fernando Sor, Hector Ayala, Augustin Barrios, Manuel Ponce og Isaac Albeniz.
Finn Elias Svit har optrådt i de fleste europæiske lande samt i USA, Me-xico Thailand, og Kina. Udover at give mesterklasse ved internationale guitarfestivaller har han har været jurymedlem ved mange internatio-nale guitarkonkurrencer. Han er, siden 1996, formand for og er initia-tivtager til Aalborg Guitar Festival & Competitions og har for dette arbejde modtaget Pakhusprisen. For arbejdet med formidling af klassisk musik for børn blev han i 2006 udnævnt til årets kunstner i Skørping Kommune. 2007 - 2021 har Finn Elias Svit været leder af Mariagerfjord Kulturskole.
Finn Elias Svit har indspillet 10 CD'er. Dobbeltalbummet “Guitar Treasures” har modtaget en fornem sølvmedalje ved Global Music Award, USA. 

DIE NORDDEUTSCHE
"I de 3 afsluttende værker af Mangore, Tarrega og Albeniz kunne man læne sig tilbage og drømme". Pub-likum slap ikke Finn Svit før at have modtaget 4 festlige ekstranumre".

WESTFALISCHE RUNDSHAU
"Guitaristen Finn Svit lokkede charmerende klange frem af den originale franske guitar fra 1825 i værker af Henrik og Frederik Rung...en musikalsk af der længe vil blive husket" 

(ca. 60 min. 5.000 kr. inkl. transport)


3. Souvenir de Paganini - med Jochen Brusch, violin og Finn Elias Svit, guitar

Violinvirtuosen Niccolò Paganini var en af musikhistoriens mest spændende personligheder. Ikke kun hans publikum overalt i Europa var tryllebundet af hans magi. Også tidens komponister var fascineret af italienerens enestående kunst, blandt disse, Franz Schubert, Fréderic Chopin, Robert og Clara Schumann, Felix Mendelssohn og Franz Liszt. Paganini var ikke kun tidens største violinvirtuos, han var ligeledes en fuldendt guitarist og dyrkede derfor den charmerende klang-kombination violin og guitar i talrige af iørefaldende kompositioner.
Jochen Brusch og Finn Elias Svit har igennem mange år beskæftiget sig med Paganini og hans værker.  I koncerten oplever publikum et fascinerende portræt af "heksemesteren" i ord og toner. 
Musik af Paganini, Schubert, Chopin og Schumann.

Duoen Jochen Brusch og Finn Elias Svit har optrådt over hele Danmark, i Tyskland, Østrig, Italien, Polen, Tjekkiet, Norge, Bulgarien, Frankrig og i Spanien. De har også gæstet USA med en turné fra kyst til kyst, med koncerter og masterclasses bl.a. på universiteter i New York, Los Angeles og Phoenix samt givet mere en 1000 skolekoncerter rundt om i Danmark. Duoen har indspillet 8 anmelderroste CDer. Deres seneste album Schubert og Paganini har modtaget en fornem sølvmedalje ved Global Music Award i USA. 

HOHENZOLLERICSHE ZEITUNG: 
Publikum klappede, stampede og piftede efter den bedste koncert nogensinde på Schloss Lindich."

FLENSBORG AVIS: 
"De to musikere er dybt engagerede i repertoiret. De formår at skabe nærhed i oplevelsen. En intim koncert - en stor oplevelse."

HENRY ROTH, STRAD MAGAZINE, LOS ANGELES: 
"Deres spil er meget renfærdigt og varmt i projektionen. De to musikere udmærker sig ved stor skønhed i fraseringen og en meningsfuld ærlighed. Bravissimo!"
(ca. 60 min. 10.000 kr. inkl. transport)


4. Den Danske Sommer - med Jochen Brusch, violin og Finn Elias Svit, guitar

Vemod og skønhed præger vores elskede danske sommersange og i vid udstrækning også den længselsfulde skandinaviske romantiske musik. 
Programmet er en hyldest til den nordiske sommerstemning med dens lyse nætter og med dens vemod og længsel over sommertidens alt for korte varighed. 

Musik af bl.a. Fini Henriques, Frederik Rung, Edvard Grieg, Carl Nielsen, H.C. Lumbye og Jochen Brusch, et smukt potpourri over de danske sommersange samt en festlig og virtuos violinsonate, komponeret af selveste Antonio Vivaldi og tilegnet den Danske Konge Frederik IV skaber et farverigt og afvekslende program.

Som altid fører de to musikere publikum gennem programmet med interessante detaljer og humoristiske betragtninger om musikken

Duoen Jochen Brusch og Finn Elias Svit har optrådt over hele Danmark, i Tyskland, Østrig, Italien, Polen, Tjekkiet, Norge, Bulgarien, Frankrig og i Spanien. De har også gæstet USA med en turné fra kyst til kyst, med koncerter og masterclasses bl.a. på universiteter i New York, Los Angeles og Phoenix samt givet mere en 1000 skolekoncerter rundt om i Danmark. Duoen har indspillet 8 anmelderroste CD'er. Deres seneste album Schubert og Paganini har modtaget en fornem sølvmedalje ved Global Music Award i USA. 

VEJLE AMTS FOLKEBLAD:
"Duoen fik alle til at smelte med Chopins Nocturne i cis-mol. Da de spillede Pablo De Sarasate´s fyrige Romanza Andaluza, smeltede kirkens mure og frem kom et pitoresk spansk landskab". 
 
CLASSICAL GUITAR, LONDON: ABOUT "TREASURES" FOR VIOLIN AND GUITAR
"..en første klasses indspilning. Musikernes spil er ikke mindre end helt engagerende og ens bevidsthed vandrer aldrig...hele denne recital er klar og naturlig afbalanceret og resultatet en stor fornøjelse".

NORDJYSKE STIFTSTIDENDE: om "MORE TREASURES"
Værkerne er små perler af højeste karat som får en interpretation der på en ubesværet måde fremmer den specialiserede poesi med vibrerende virtuositet.

(ca. 60 min. 10.000 kr. inkl. transport)


5. Hyldest til Skabelsen - med Jochen Brusch, violin og Finn Elias Svit, guitar

Kærlighed til skabelsen. De har omformet deres dybe følelser af beundring og af taknemlighed for den vidunderlige verden, der omgiver os, til ren og skær musik. 
Man kan næppe forestille sig en større inspirationskilde end netop skabelsens vidunder. Det har resulteret i nogle af den klassiske musiks mest beåndede værker. 

Duoen Jochen Brusch og Finn Elias Svit ønsker med dette program at tilnærme sig en af de oprindelige ideer af den kirkelige handling, nemlig lovprisning af skabelsen og af dens skaber. Og det kan næsten ikke gøres smukkere end i musik.

Værker af Bach, Händel, Haydn, Schubert, Schumann, Henriques, Rung mm. 

Duoen Jochen Brusch og Finn Elias Svit har optrådt over hele Danmark, i Tyskland, Østrig, Italien, Polen, Tjekkiet, Norge, Bulgarien, Frankrig og i Spanien. De har også gæstet USA med en turné fra kyst til kyst, med koncerter og masterclasses bl.a. på universiteter i New York, Los Angeles og Phoenix samt givet mere en 1000 skolekoncerter rundt om i Danmark. Duoen har indspillet 8 anmelderroste CD'er. Deres seneste album Schubert og Paganini har modtaget en fornem sølvmedalje ved Global Music Award i USA. 

NORDJYSK STIFSTIDENDE:
"Med de mange års rutine bag sig spiller duoen med den naturlige indforståethed i sammenspillet, der lyder så ubesværet let, men som er alt andet end lige netop det. For det er ikke rutinen man hører, men også to musikere, der insisterer på at musicere i øjeblikket, dét der gør, at man mange gange i løbet af en så-dan aften bliver fanget ind og tryllebundet. I Schuberts Arpeggione-sonate oplevede man stærkest den ene side af Jochen Bruschs særlige talent, det stærkt romantiske udtryk, der dog aldrig forfalder til sentimentalitet. Hans violins tone er sagligt rislende og med samme intensitet som en høj cello, og den opleves efter en tid ikke blot med ørerne, min også med hele kroppen. Og Svit farvede med sit sikre akkompagnement musikkens mange karakterskift med en stor rigdom af klanglige nuancer.

Vejle Amts Folkeblad: 
"Jochen Brusch og Finn Svit er en erfaren duo med et fortræffeligt, præcist samspil og et nærvær og overskud til at gøre koncerten til en varm intim oplevelse. Begge spiller med sikker teknik og indlevelsesevne."

(ca. 60 min. 10.000 kr. inkl. transport)