Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Klaus Høgh-Lefholm


Kontakt: Nordstjernevej 2b, 4340 Tølløse
Telefon: 6178 9224  
E-mail: Klaushoegh74@gmail.com

Klaus Høgh-Lefholm er kirkesanger og uddannet musiklærer. Han synger i Stenlille og Stenmagle kirker til gudstjenester og andre handlinger. Der udover underviser han i musik, guitar, sang og leder han fællessang som efterskolelærer.

Klaus Høgh-Lefholm holder koncerter i hele landet, men hovedsageligt Sjælland


En aften om at miste

1. En aften om at miste

Mit navn er Klaus Høgh-Lefholm. I 2012 mistede jeg min næsten 11-årige søn. I tiden efter oplevede jeg, at når mennesker omkring mig spurgte ind til mit tab, så var det en befrielse at få lov at tale om min søn, og om at miste ham. Tanken bag denne koncertberetning er i dette udgangspunkt. At fortælle og synge om den sorg vi alle på en eller anden måde møder i livet. 
Det er en beretning om at miste, men også om at finde håb, opdage nye veje og finde livet på ny. Musikken kan, med toner, stemning og ord, give sprog til at beskrive det, der på én gang er ubegribeligt, men også en væsentlig del af vores liv. Jeg forsøger at berette om de følelser, der er i sorgen; vrede, ensomhed, skyld og savn, men det er også om at vælge livet og kærligheden, fremfor døden. 
Beretningen henvender sig til pårørende, til dem der har mistet, og til dem der søger håb. Koncertberetningen er en fortælling om livet med sorgen.
Det har tilhørere sagt om koncertberetningen:
Gennem fortælling, sange og digte formår Klaus, ikke alene at fortælle sin egen historie, men også at løfte emnet, så det taler ind i den enkeltes virkelighed”.
”En meget åben, ærlig og hjertevarm fortælling om det mest forfærdelige i verden - at miste sit barn”.
”Med ord, sang og musik tager Klaus os med på sin rejse gennem en sorg, som kan være svær for andre at fatte”
”Den rammer ned i enhver forældres værste angst, og er så dyb, at vi bliver magtesløse. Men det er også en livsbekræftende aften om en uendelig stor kærlighed. Til et barn. Til livet.”
(Varighed: ca. 1 time. Honorar: 3500 kr. plus kørsel)