Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Jesper Busk Sørensen og Thea Vesti Pedersen

Kontakt: Bysvinget 18a, 8471 Sabro
Telefon: 2857 1035
E-mail: Mail@TheaVestiPedersen.dk

Jesper Busk Sørensen (født i Grenaa i 1980) har siden 2009 været ansat som basunist i Berliner Philharmonikerne, som af mange anses for at være verdens bedste symfoniorkester. Som den fjerde dansker i orkestrets 130-årige historie konkurrerede han sig ind på en plads, som ikke havde været besat i 8 år. 
Jesper Busk Sørensen turnerer i det meste af verden, både som orkestermusiker, solist og som gæstelærer ved forskellige musikkonservatorier. 
Sammen med sine messingkolleger fra Berliner Philharmonikerne spiller han i Berlin Philharmonic Brass Ensemble, orkestrets ældste ensemble, med en aktiv turnévirksomhed i både Europa, USA og Asien. Derudover er han medlem af Den Danske Basunkvartet.
Jesper Busk Sørensen har været adjungeret professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium siden 2015.
Inden Jesper Busk Sørensen kom til Berliner Philharmonikerne, var han ansat i Aarhus Symfoniorkester og tilknytningen til Danmark er stadig meget stærk. Derfor glæder han sig til igen at spille koncerter i de danske kirker.

Thea Vesti er uddannet klassisk guitarist fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium og fra Escola Superior de Música de Catalunya, Barcelona. 
Med base i ensemblet Lydenskab spiller Thea koncerter i ind og udland, ofte på nye platforme, som ensemblet skaber for den klassiske musik. 
Thea udgør desuden 1/4 af Den Danske Guitarkvartet.
En stærk vilje til at møde et nyt publikum med den klassiske musik har bragt Thea Vesti ind i en lang række tværkunstneriske samarbejder med navne som Ursula Andkjær Olsen, Teitur, Martin Hall, Andrea Pellegrini, Steffen Brandt, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Kristina Holgersen m.fl.

Jesper Busk Sørensen og Thea Vesti Pedersen afholder koncerter i hele landet.Indsæt beskrivelse...

1. Koncert med Berliner Philharmoniker Jesper Busk Sørensen og guitarist Thea Vesti Pedersen

Som basunist i Berliner Philharmonikerne spiller Jesper Busk Sørensen i de største klassiske koncertsale i verden. Trangen til at vende hjem til publikum i Danmark er dog stor.  Derfor er han gået sammen med den klassiske guitarist Thea Vesti Pedersen om at skabe en intim koncert tilpasset de danske kirker og små koncertsale, hvor nærheden med publikum er i højsædet. I dette program udforsker duoen den skrøbelige og inderlige side af basunen, som ellers sjældent kommer til udtryk. Med de smukke sange fra Schumanns Dichterliebe som omdrejningspunkt spilles værker af Arvo Pärt sammen med brasilianske og spanske værker af Villa-Lobos og Manuel de Falla. Desuden præsenteres nye kompositioner af danske komponister, der sammenfletter værkerne i et legende og varieret program.

Anmeldelse fra koncert på Horsens Kunstmuseum: 
“Guitar og trækbasun viser sig at være en utrolig flot sammensætning. Thea Vesti Pedersen og Jesper Busk Sørensen spillede et meget afvekslende program på højeste niveau som fangede den propfyldte sal fra de allerførste toner.
I Schumanns Dichterliebe, hvor basunen havde rollen som tenor og guitaren som klaver, var der et sublimt og mangefacetteret sammenspil mellem de 2 instrumenter, og det gav nye aspekter og belysninger til den smukke og velkendte musik.
Publikum var simpelthen tryllebundet i Arvo Pärts minimalistiske Spiegel im Spiegel og den store spanske guitartradition var repræsenteret med bravour i Albeniz' berømte Asturias.
Stående bifald og ekstranumre skulle der til ved den udsolgte koncert i Horsens Kunstmuseum.”
Kevin Laplante, organist ved Vor Frelsers Kirke i Horsens

(60 min. Kontakt for pris)