Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Andreas Tophøj & Rune Barslund

Rune Barslund, Frue Kirkestræde 5B, 5000 Odense C
Telefon: 2383 1408 
E-mail: info@andreasrune.dk
Hjemmeside: www.andreasrune.dk
YouTube: www.youtube.com/channel/UCXirj_liVYPG0AIVrKD-mbQ


Andreas Tophøj og Rune Barslund er to af de stærkeste navne i ny dansk folkemusik. De to etniske jyder optræder med violin, accordeon, bratsch, irsk fløjte og vokal. I de senere år har de lagt publikum for fødderne på spillesteder og festivaler i hele Skandinavien, Storbritannien, Irland, og Tyskland. Bl.a. har store internationale festivaler som Tønder Festival, Celtic Connections og Kaustinen Festival nydt godt af duoens musik.

Andreas og Rune viser en ny retning i folkemusikken, et dansk sammenkog med traditioner fra andre nordatlantiske kyster. Gennem lange rejser og ophold i Irland, Amerika og Finland har frugtbare møder med keltiske og nordiske musikere og musikkulturer fundet sted. Resultatet er en musik der spejler det nordiske vejr, med strid blæst, piskende regn og himmelblå opklaring. I dette karske rum finder musikken varmen, hvirvler, gløder og bliver ekstatisk og undertiden ja: inderlig. Sådan er også deres originale repertoire, når de to musikalske historiefortællere inviterer på rejse i et flot og medrivende sammenspil. Særligt ved duoens liveoptrædener stråler disse to herrer, når de underholder med beretninger om livet og skaber musik, der bliver i publikums erindring længe efter at den sidste tone klinger ud.

Andreas og Rune har spillet i en lang række danske kirker samt flere kirker i England og Tyskland.

Duoen spiller koncerter i hele landet.

1. Skandinaviske og keltiske fortællinger i musik og ord

Der er lagt op til en hyggelig oplevelse, når den prisbelønnede folkemusik-duo Andreas Tophøj & Rune Barslund spiller kirke-koncert. Det musikalske program byder både på hurtige og dansable polkaer, jigs og reels, samt smukke og sørgmodige slow airs, valse og sange, som klinger særligt smukt i kirkerummet. Musikken bliver serveret med sjove, triste og interessante fortællinger og anekdoter, som de fleste vil kunne relatere til. Det hænder også, at der sniger sig et par røverhistorier ind undervejs.
(Varighed: 60-70 minutter eller 2 x 45 minutter. Pris: 8500 kr. inkl. transport)


2. Musik- og høstgudstjenester med folkemusikalske toner

Andreas Tophøj & Rune Barslund spiller også til musik- og høstgudstjenester og andre kirkelige handlinger. Det musikalske program kan skræddersyes til lejligheden. Andreas & Rune spiller ofte sammen med organisten, men de to musikere kan også selv stå for al musikken, hvis det ønskes.
(Varighed efter aftale. Pris: 8500 kr. inkl. transport)