Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Hans Dal - Salmer i Sorg og Glæde

Kontakt:  Hans Dal, Søvej 15, 2930 Klampenborg
Telefon: 4041 4285/ 3963 1225
Email: info@harboedal.dk

Fortælling og Koncert med nye salmer og sange. 
(Fra CD´erne ”Salmer i Sorg og Glæde I og II, samt ”I Tusmørkets Time”, der udkommer i efteråret 2018)

Forfatter Marianne Harboe: Tidligere seminarielektor i billedkunst. Frivillig i 6 år på Sankt Lukas Hospice. Stifter af "Foreningen af Frivillige ved Hospice" samt leder af studiekreds i ”Billedbøn” ved Københavns domkirke. . Redaktør af ”Tæt på Døden – Tæt på Livet” – en antologi skrevet af 60 frivillige ved landets hospicer.
Sammen med sin mand Hans Dal blev ”Kunstnere i Hospice” etableret: Omkring 100 professionelle sangere, musikere, skuespillere og fortællere optræder vederlagsfrit på landets 20 hospicer. 
Komponist Hans Dal: Uddannet klassisk guitarist (konservatoriet i København), har skrevet musik til og medvirket i mere en 50 teaterforestillinger, 3 TV-serier - ( bl.a. Nissebanden) - medlem af gruppen ”De Nordiske Spillemænd”, der siden 1979 har turneret rundt om i verden. 
Ved koncerterne synger og spiller Hans Dal i vekselvirkning med Marianne Harboe´s fortælling om teksterne.
Marianne Harboe og Hans Dal har den 1. juni 2015 udgivet salmen “Ræk mig din hånd” på i alt 9 sprog (dansk, engelsk, tysk, fransk, italiensk, svensk, norsk, spansk og russisk)
Musikvideoen kan købes hos Harboedal Musik og kan ses på youtube og downloades på Itunes. Sangens tema er afskeden med livet og afskeden med hinanden. Et tilbageblik hvor erindringens billeder veksler med øjeblikkets nærhed. Sangen åbner for det kristne håb ved livets afslutning.
Parret modtog i 2013 ”Liv og Død” prisen.

Hans Dal og Marianne Harboe afholder koncerter i hele landet.1. Salmer i Sorg og Glæde

I perioden 1. april- 1. september 2005 skrev Marianne Harboe og komponisten Hans dal 30 nye salmer, der blev udgivet i 2006 som dobbelt CD og Node/teksthæfte. I 2008-2009 skrev de endnu 30 salmer, der udkom i efteråret 2010.
Salmerne har været opført ved koncerter i mere end 50 kirker (Her ibland Domkirkerne i København og Odense samt Statens Museum for Kunst)
Pressen skrev bl.a.:
Kristelig Dagblad: (Bernhard Lewkovitch):….. ”En uprætentiøs musik med en umådelig følsomhed i den vokalbårne strofe, der undertiden strejfer et område, hvor poesi flyder ud i et med den traditionsbundne salme…Det er stemningsfuld religiøs musik”.
”Dansk Sang”: (Ib Eriksen)
”Teksterne er fin poesi og mættede med indhold. Det er opløftende, at nogen i en tid, hvor glosen ”sangglæde” bestandig bliver brugt og især misbrugt, tør skrive sange, som også lader sorgen komme til udtryk”.
PO-bladet: (Bo Nyegaard Larsen)
”Hans Dal tilfører salmerne en musik, så de hver især kommer til at fremstå som individuelle perler. Han forsøger ikke at tvinge teksterne ned i en traditionel kirkestil, men bruger sin egen med inspiration fra den nordiske folke- og visesangtradition. Og tak for det. Tak for salmerne der giver lovning på, at det ikke står så skidt til med salmedigtningen, som jeg tidligere har antaget”. 
”Organist-nyt”: (Tom Pedersen)
Teksterne handler overordnet set om mennesket i sorg og glæde. Om menneskets ensomhed og frygt. Om menneskets tungsind og uro. Om menneskets vrede og hævngerrighed. Om menneskets barmhjertighed og tilgivelse. Om menneskets sidste tæppefald og maskerne der faldt. Om menneskets kampe og sejre. Om Guds tilgivelse og håbet for mennesker. Om menneskets afmagt og håbløshed. Om menneskets grådighed og begær. Om menneskets bøn og kraften fra Gud. Om menneskets forhold til den mediefyldte hverdag og vores forhærdelse. Om stilhed og storm. Om menneskets råb og bøn om hjælp. Om livets tomhed uden Gud. Om menneskets frigørelse fra det materielle. Om lovprisning af naturen og korsets ånd i alt som er. Om menneskets ego og nydelsen og prisen derved.
Om dagens og livets cyklus. 
Alle disse temaer og mange flere kan man opleve, glædes over, undres ved, juble højt, befries ved og meget mere ved at lytte til disse 30 salmer, hvor musik og tekst fletter sig ind i hinanden i en smuk enhed.
Marianne Harboe benytter et klart billedsprog, som aldrig virker forslidt. Sproget henvender sig i udsøgt grad til os nutidsmennesker uden at forfalde til pop - fraser.
6 ****** af 6 mulige
(Varighed: 60 - 90 minutter. Honorar efter aftale)