Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Collegium Vocale, Aarhus

v. dirigent Michael Deltchev, Hybenvangen 7, 8400 Ebeltoft
E-mail: michael@deltchev.dk
Hjemmeside: www.collegiumvocale.dk

Collegium Vocale musik

Collegium Vocale er et professionelt arbejdende vokalensemble med 16 kompetente sangere, ledet af den bulgarskfødte kordirigent Michael Deltchev. 
Ensemblets repertoire spænder vidt – fra renæssance og barok til ny skandinavisk og amerikansk kormusik, såvel kirkeligt som verdsligt repertoire. Af kirkelige værker, fra de seneste år i Collegium Vocale, kan nævnes bl.a. Scarlattis Stabat Mater, Allegris Miserere, Brahms’ Messe, Faurés Requiem og Niels la Cours Missa Brevis.
Collegium Vocale
synger altid advents- og julekoncerter i flere kirker i december, gerne med engelsk kormusik, bl.a. som del af De ni læsninger. Og indgår gerne i musik- og læsningsgudstjenester i det øvrige kirkeår.
Men Collegium Vocale synger også ikke-kirkelig kormusik, senest et sommer- og kærligheds-program med passionerede sange af bl.a. engelske Edward Elgar og bløde klange i amerikanske Eric Whitacres kormusik. Den lyse, nordiske kormusik og den nordiske folketone indgår også oftest i Collegium Vocales koncertprogrammer.
Collegium Vocale, der siden starten i 1982 har haft basis i Århus, henter sine medlemmer blandt dygtige sangere fra en stor del af Østjylland. Ensemblet har gennem årene hovedsageligt udfoldet sig indenfor Danmarks grænser, men har også haft koncertvirksomhed på internationalt plan, ved flere korkonkurrencer. 
Collegium Vocales dirigent, Michael Deltchev, dirigerer flere danske kor og orkestre og formidler et højt musikalsk niveau – fortæller gerne om musikken.

Se ensemblet på: youtube: www.youtube.com/watch?v=z6ZSwy424Wg

Hermed link til Youtube og sidste CD af Collegium Vocale Aarhus: www.youtube.com/watch?v=hutVAghVnbg

Collegium Vocale afholder koncerter i hele landet

1. Evensong / De 9 læsninger

Evensong er en gammel engelsk tradition med rødder tilbage til 1500-tallet. I løbet af den viktorianske periode nærmer traditionen sig den evensong, vi kender i dag, men en gudstjeneste bestående af ni læsninger med tilhørende carols anvendt ved advent og jul. Sin helt aktuelle form fik Evensong-traditionen i 1928 ved King’s College i Cambridge, og under netop denne form fejres julen i dag i mange engelske kirker. 
(Ca. 55 min.; 10.000 kr. i Jylland og på Fyn + transport på Sjælland)


2. Påskekoncert

Passionsmusik med bl.a. Stabat Mater af D. Scarlatti, samt bl.a. musik af Kn. Nystedt, A. Pärt, A. Schnittke, G. Swayne
(Ca. 60 min.; 12.000 kr. i Jylland og på Fyn + transport på Sjælland)


3. Carl Nielsen - dansk og nordisk kormusik

Forår og sommersange af Carl Nielsen samt danske og svenske komponister fra 1800 og 1900 tallet.
(Ca. 55 min.; 10.000 kr. i Jylland og på Fyn + transport på Sjælland)


4. Americana

Musik for kor fra Nord og Syd Amerika i samarbejde med SaxGroup Århus. Fra argentinsk tango for kor og saxofonkvintet til musik af bl.a. E. Whitacre og Duke Ellington
(Ca. 60 min.; 15.000 kr. i Jylland og på Fyn + transport på Sjælland)


5. Messias

Händels oratorie – musikalsk fortalling af Jesu fødsel i samarbejde med baroqueorkestret BaroqueAros og 4 solister
(Ca. 120 min.; 35.000 kr. i Jylland + transport på Fyn Sjælland)