Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Duo Adore, Trio Kokadore

Kontakt: Therese Adorján Ankjær, Strandgade 3, 4300 Holbæk
Tlf. 6168 8436
Mail: tadyhr@yahoo.dk 
Hjemmeside: www.duoadore.dk 

Duo Adore, med den utraditionelle instrument-kombination saxofon og cello, er opstået under de smukke hvælvinger i Tuse Kirke i 2012 og har gennem de sidste år spillet adskillige koncerter rundt om i landet.

Originalrepertoiret for besætningen er begrænset, men der er alligevel et utal af muligheder for de to smukke instrumenter, der begge spænder vidt i både klang og udtryk. Duo Adore har en svaghed for Bachs fantastiske og mættede kompositioner, der lader sig spille for alle slags instrumenter, idet Bach ikke altid selv angav instrumentationen. Kunst der Fuge er et eksempel herpå. Bach var selv flittig til at ominstrumentere og omarrangere og ville sikkert have bifaldet disse kanoner udsat for sax og cello
 
Cellisten Therese Adorján Ankjær og saxofonisten Per Egholm har spillet utallige koncerter i mange forskellige ensembler – sammen og hver for sig – og både i ind - og udland:
 Per Egholm, med bl.a. Dansk Saxofonkvartet og Danske Rør, som begge har udgivet mange cd´er og turneret i Europa, Kina, USA og Argentina og Therese Adorján Ankjær, som aktiv kammermusiker med mange koncerter i hele landet, bl.a. sammen med Duo Kokos, Vokalgruppen Intakt og operakompagniet, Opera i Provinsen.

Duo Adore spiller koncerter over hele landet.

1. Barokkens ballademager og tangoens troldmand, itonesat for saxofon og cello

Duo Adore har en forkærlighed for Bach, men spiller også andre af barokkens mestre, bl.a. Corelli og Boismortier. Med Piazzollas skønne tangoer, Villa Lobos smukke kompositioner og jødisk klezmer på programmet, når Duo Adore vidt omkring i det musikalske landskab. Fællestrækket for repertoiret er duoens følsomme kammerspil og kærlighed til musikken.

Duo Adores koncerter er en blanding af ord toner, naturligvis flest toner. Der fortælles med viden og underfundighed om værkerne og komponisterne, så ører og sind kan åbnes for både de store linjer og de små sprækker i musikken.
 (ca. 60 min. 5.000 kr. plus transport)


2. Trio Kokadore: En farverig palet med sydamerikanske, sydeuropæiske og nordiske strøgTrio Kokadore med jazzpianist, Jesper Adorján Ankjær, spiller bl.a musik af Egberto Gismonti, Keith Jarret og Jan Johansson. En koncert, hvor sopransaxofonen får lov til at udfolde de smukkeste melodier, akkompagneret af klaverets udvidede akkorder og celloens mørke og til tider stærkt percussive klang – indtil rollerne pludselig byttes og en af de andre tager den melodiske styring. En musikalsk leg med længselsfulde, melankolske toner og fyrig hurtighed i Chik Coreas udødelig rhumba. 
Koncerter på Sjælland (ca. 60 min., 6000 kr plus transport)