Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Dørge-Becker-Carlsen-trio

v. Irene Becker
Ermelundsvej 115, 2820 Gentofte
Telefon: 3169 4373
E-mail: irene@irenebecker.com 
www.irenebecker.com DØRGE BECKER CARLSEN Trio:
Pierre Dørge – guitar
Irene Becker – piano, keyboard
Morten Carlsen – taragot, tenorsax

Jazz, nordisk, folk og verdensmusik i verdensklasse.  
Trioen har fortryllet en trofast fanskare.... fra Rønne til Skagen over New York, Chicago, Rochester, San Francisco, Abu Dhabi, Abakan i Sibirien, Tampere, Moskva til København og mange andre steder.
Trioen har en speciel evne til at kommunikere med publikum – at skabe nærvær. Lige fra store festivalscener, jazzklubber, intime koncertsale og i de seneste år i kirkerum.

DØRGE BECKER CARLSEN Trio afholder koncerter i hele landet.

1. Koncert med DØRGE BECKER CARLSEN Trio

Ved koncerten fornemmer man denne meditative og intense stemning – musikerne, publikum og rummet. En rejse i musik fra Carl Nielsens smukke salme ”Det koster ej for megen strid”, gennem kinesiske æsker til sommer ved Vesterhavet – musik af bla.a.  Josquin des Prez, Pierre Dørge, Duke Ellington og Irene Becker.
CD’en Dørge Becker Carlsen: ”The Skagen Concert” (TUTL HJF 186) indsp. i Skagen Kirke, kan rekvireres ved henvendelse.
(1 x 60 min. eller 2 x 45 min.)


2. NORDLYS PÅ KLANGHIMMELEN - Koncert med DØRGE BECKER CARLSEN & Aviaja Lumholt & Anders Provis

Trioen med Pierre Dørge, Irene Becker og Morten Carlsen, møder den dansk-grønlandske sangerinde Aviaja Lumholt og trommeslageren Anders Provis.
Irene Becker og Aviaja Lumholt har over en årrække udviklet et tæt samarbejde.
På koncerten præsenteres den magiske musik fra deres nye album ”Magic Mystery Moon” – med musik af Irene Becker, Aviaja Lumholt og  Pierre Dørge.
Performeren Aviaja Lumholt blander på forførende vis sin vidunderlige stemme med et kropsligt udtryk af mimik og dans, som fører os ind i en verden af fortælling og eventyr, når hun forener sine grønlandske aner med shamankvindens dybe kraft til et nutidigt samlende musikalsk udtryk.
Fabulerende meditativ sang og rytmisk ekstatisk vildskab.
Tekster af Ib Michael, Vagn Lundbye, Emely Dickinson
Ny CD:  Irene Becker og Aviaja Lumholt : Magic Mystery Moon (SteepleChaesLookOut 33126)
Youtube-link: youtu.be/iM2eE90qMAw 
(1 x 60 min. eller 2 x 45 min.)


3. I Mørkets Stjernegnist - DØRGE BECKER CARLSEN Trio + Roskilde Domkirkes Pigekor eller lokalt kor

Værket, som oprindelig er bestilt af Roskilde Domkirkes Pigekor er skrevet til  pigekoret + Trioen Dørge Becker Carlsen, og koret  + trioen har opført værket i flere kirker og kan bestilles til en koncert. - Men trioen har også været i Canada og opført værket sammen med Victoria Children Choir.
Værket kan opføres af et lokalt kor, hvor trioen kan være med til opførelsen + prøver op til opførelsen.  
Trioen akkompagnerer de fleste af satserne og binder satserne sammen med improvisationer. I nogle af satserne har det ungarske folkemusikinstrument – taragotten - en vigtig rolle, hvor  Morten Carlsens sjældne 100 år gamle træblæser-instrument blander sig med korets klange. 
I andre satser træder en solist fra koret frem akkompagneret af svævende, smukke og  skæve  klange fra koret. Man kan både ane en inspiration fra den bulgarske korsang med  tætte klange og skæve taktarter  - og et nordisk islæt, noget lyst og melodisk bevægende sig over en drone. Trioen vil dels improvisere mellem satserne  og dels i selve satserne,  mens korsangerne til tider danner en baggrund af individuelle klang-improvisationer.
Noder + CD kan rekvireres. 
(1 x 60 min.)