Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Dørge-Becker-Carlsen-trio

v. Irene Becker
Telefon: 3169 4373
E-mail: irene@irenebecker.com 
www.irenebecker.com

Det koster ej
Mbizo

DØRGE BECKER CARLSEN Trio:
Pierre Dørge – guitar
Irene Becker – piano, keyboard
Morten Carlsen – taragot, tenorsax

Jazz, nordisk, folk og verdensmusik i verdensklasse.  
Trioen har fortryllet en trofast fanskare.... fra Rønne til Skagen over New York, Chicago, Rochester, San Francisco, Abu Dhabi, Abakan i Sibirien, Tampere, Moskva til København og mange andre steder.
Trioen har en speciel evne til at kommunikere med publikum – at skabe nærvær. Lige fra store festival scener, jazzklubber, intime koncertsale og i kirkerum.

DØRGE BECKER CARLSEN Trio afholder koncerter i hele landet.

1. Koncert med DØRGE BECKER CARLSEN Trio

Ved koncerten fornemmer man denne meditative og intense stemning – musikerne, publikum og rummet. En rejse i musik fra Carl Nielsens smukke salme ”Det koster ej for megen strid”, gennem kinesiske æsker til sommer ved Vesterhavet – musik af bla.a.  Josquin des Prez, Pierre Dørge, Duke Ellington og Irene Becker.
CD’en Dørge Becker Carlsen: ”The Skagen Concert” (TUTL HJF 186) indsp. i Skagen Kirke, kan rekvireres ved henvendelse.
Lyt til de to lyd-filer: Carl Nielsens: Det koster ej for megen strid (1:56) og Pierre Dørges: Mbizo (48 sek)
(1 x 60 min. eller 2 x 45 min.)


2. DØRGE BECKER CARLSEN Trio + kor

Irene Becker har skrevet korværket ”I Mørkets Stjernegnist” for SSA + trio, med tekst af digter og tidligere præst Paul Chr. Arnbak.
Værket, som oprindelig er bestilt af Roskilde Domkirkes Pigekor er skrevet til pigekoret + Trioen Dørge Becker Carlsen, og koret + trioen har opført værket i flere kirker og kan bestilles til en koncert. - Men trioen har også været i Canada og opført værket sammen med Victoria Children Choir.
Værket kan opføres af et lokalt kor, hvor trioen kan være med til opførelsen + prøver op til opførelsen.  
Trioen akkompagnerer de fleste af satserne og binder satserne sammen med improvisationer. I nogle af satserne har det ungarske folkemusikinstrument – taragotten - en vigtig rolle, hvor Morten Carlsens sjældne 100 år gamle træblæser-instrument blander sig med korets klange. 
I andre satser træder en solist fra koret frem akkompagneret af svævende, smukke og skæve klange fra koret. Man kan både ane en inspiration fra den bulgarske korsang med tætte klange og skæve taktarter - og et nordisk islæt, noget lyst og melodisk bevægende sig over en drone. Trioen vil dels improvisere mellem satserne og dels i selve satserne, mens korsangerne til tider danner en baggrund af individuelle klang-improvisationer.
Noder + CD kan rekvireres. 


3. Peter Laugesen & Pierre Dørge, Irene Becker, Benita Haastrup

Peter Laugesen - ord, recitation, vokal
Pierre Dørge - guitar, småt slagtøj & konkylie 
Irene Becker – flygel, keyboards & electro-samples,
Benita Haastrup - perkussion & trommer 

- også kaldet Peter Laugesen & Den Kosmiske Trio.
Her skabes et  univers af lyd, der i sin utilregnelighed af abstrakte lydlandskaber, trompetkonkylie, fregatguitar, deep blues, pulserende trommer og skiftende ordbilleder kan få en ny tids jungle til at bryde jublende frem gennem asfalten, så ingen by længere nogensinde vil kunne stå helt stille på benene. Det er fremtidens musik og poesi med dybe rødder i den globale natur og dens måde at være natur på. Her er intet udelukket, Dada møder Buddha og åbner alle døre. Kom bare ind.