Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Pernille Overø og Mads Bischoff


Pernille Overø, Worlddance, Mejlgade 51a, 2. sal, 8000 Århus C
Telefon:  2712 9973
E-mail: pernille@worlddance.dk


Pernille Overø er danser. I Danseteatret Terpsichore har hun lavet forestillinger i 12 år.
Indehaver af firmaet Worlddance.dk, hvor hun udvikler og leder danse til mennesker, der skal noget sammen.

Pernille Overø og Mads Bischoff afholder arrangementer i hele landet.

1. Dans i kirken

Danseren Pernille Overø har i mange år danset i danske kirker. Sammen med percusionisten Mads Bischoff har hun skabt danse over bibeltekster, til brug bl.a. under temagudstjenester. Vi kan lave en eller to danse under en gudstjeneste, f.eks. over Skabelsesberetningen, hvor teksten bliver læst op undervejs. Vi kan lave en dans lige til anledningen, de fleste med levende musik. Ring gerne.
Se endvidere hjemmesiden: www.worlddance.dk
(10-60 min.; krav til rum /hjælpemidler: Plads til at danse; 6.500 + transport)
Arrangement er tidligere afholdt: Over hele landet

"Pernille Overø medvirkede ved eftermiddagsgudstjenesten i Vejleå kirke Ishøj i anledning af COP 15. Pernille gik direkte gennem døre, som normalt ikke lige åbner sig på et øjeblik. Pernille trak os ud af os selv ind i sin bør sin dans for Skabelsen; pludselig kunne vi se Skaberens glæde over skaberværket. 
Pernille tilførte gudstjenesten en ny dybde; hun skabte øjeblikke, der betog os og rørte os på et andet og dybere niveau end vi er vant til; gennem dansen - fortætningen skabte hun en undren i os og rejste gennem dansen - uden ord - spørgsmål til os. 
Gudstjenesten kan sommetider være i færd med at forsvinde for os gennem sin velsmurthed, sine mange ord , men gennem Pernille Overøs dans - blev gudstjenesten det den burde være: et møde mellem Vorherre og hans menighed; Ordet blev kød og blod og kom dansende ned iblandt os.
Jo Pernille kan træde til side, hun skygger ikke men lader sin krop sit sind spejle apostlens ord, når han siger: ”Ved I ikke, at i er Guds tempel, og at Guds ånd bor i jer ”. 1.Kor,3,16.
Kirsten Rod, sognepræst i Vejleå Kirke i Ishøj


2. Dans og Bøn

Pernille Overø vil fortælle om forskellige former for dansebøn, om deres sammenhæng og betydning, samt demonstrere og danse flere af dem.
Der vil være eksempler på danse og bevægelser fra de forskellige verdens religioner og natur religioner, samt ex. på Pernilles arbejde med dans ud fra bibeltekster samt egen dansebøn.

”Det var godt. Velforberedt og autentisk. Det sidste i den betydning, at der var overensstemmelse mellem dig og det du gjorde. Det gjorde det overbevisende.
Samtidig gav det altså en ny dimension både til bøn og egentlig også til, hvad et ritual er. Eller hvad det kan være. At det kan omfatte - ikke blot det indre - men også det ydre. Det giver os noget at tænke over i kirken.” 
Peter Grønlykke, Sognepræst Sct. Marie kirke, Sønderborg
"Jeg kan i allerhøjeste grad anbefale Pernille Overø´s dansende foredrag om bøn i alverdens religioner. Pernille havde os i sin hule hånd fra første øjeblik. Hun ledte os igennem foredraget med en ynde og viden, som var meget inspirerende." 
Anne Gadsbøll, Sognepræst Brøndby Strand Kirke
"Bøn er en central del af alle religioner – det vil være almen viden. Men hvad mange måske ikke ved eller tænker over er, at bøn traditionelt i alle religioner har en kropslig udtryksform – en stilling, en bevægelse, en dans. Pernille Overø er en fremragende formidler både i ord og bevægelse, og hun holder derfor et utrolig spændende og smukt foredrag om sammenhængen mellem dans og bøn." Vibeke Houmøller, sognepræst ved Skt. Lukas Kirke, Århus

(90 min.; nødv. hjælpemidler: Plads til at danse; 5.000 + transport)
Arrangementet er tidligere holdt: Bl.a: Sct.Lukas Kirke - Århus, Sct. Marie Kirke - Sønderborg, Herstedvester Kirke, Brøndby Strand Kirke, Vestjyllands Højskole.