Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Ord i tone v. Kirstine Stensrød Quortrup og Trond K. Stensrød Markussen

Kontakt: Østervangs Allé 65, 8963 Auning 
Telefon: 2063 2520 eller 2296 8375
E-mail: info@orditone.dk
Hjemmeside: www.orditone.dk

Orditone iklæder livets facetter en tonedragt af varme, glæde og eftertænksomhed. I formidlingen anvender vi stemmen samt andre instrumenter, og vi ønsker at give vores publikum en unik oplevelse i ord og toner. Vi har sammen og hver for sig optrådt i ind- og udland, og vi vælger ofte at synge på originalsproget og i folketone.
Kirstine Quortrup er sanger og komponist. Egne og andres kompositioner fremføres i hendes helt eget tonesprog, ofte inspireret af det irske og skotske. Hendes udtryksfulde stemme rummer både plads for de romantiske og de dramatiske fortolkninger. Hun har to CD-udgivelser bag sig.
Trond Markussen er sanger og sangskriver fra Norge - nu bosat i Danmark. Han inspireres til tekster gennem det at observere verdens til tider også lidt skæve gang. Egne og andres sange fremføres med en blanding af nænsomhed og dramatik.

Kirstine Stensrød Quortrup og Trond K. Stensrød Markussen optræder i hele landet.

1. Nordiske salmer og sange - med glimt udefra

Vi tilbyder her vores publikum en koncert med salmer og sange - nyere og ældre, kendte og ukendte - ofte til folketone. Programmet kan indeholde tekster af f.eks. N.F.S. Grundtvig, Petter Dass, Lina Sandell, Sondre Bratland, Thomas Kingo og Carl David af Wirsén. 
Til en salme eller en sang kan der ofte knyttes en interessant historie, som kan give en ekstra dimension til oplevelsen - og vi har erfaret, at vi efter koncerten har fået spændende historier tilbage fra publikum.

(Varighed ca. 60 minutter; honorar efter aftale)


2. Kilden

Her ledes publikum ind i fiskeren Markus’ tanker og univers, som det så levende beskrives i Gabriel Scotts bog “Kilden”. Fiskeren Markus regnes af folk for at være lidt enfoldig og mindre værd, end de selv. Men forfatteren skriver: “Når jorden gikk rundt, fulgte Markus med, han blev på ingen måte tilbake, men reiste likeså langt som de andre. Han hadde kanskje en simplere plass. Han satt lenger bak enn Truls og
Kristen, men han hadde akkurat samme fart og kom like godt frem som de.”
Markus har sine tanker om Gud og om, hvordan mennesker behandler Gud og hinanden.
Selvom bogen er skrevet i 1918, og selvom teksten ledsages af sange, som kan være endnu ældre, fremstår det hele som tankevækkende aktuelt.
Læsninger fra bogen veksler med sange og salmer, som udfylder og uddyber fortællingen.

(Varighed ca. 60 minutter; honorar efter aftale)


3. Tanker hen imod jul

Julekoncert i nordiske ord og toner. 
Orditone præsenterer kendte og mindre kendte salmer og sange fra Danmark, Sverige og Norge - salmer og sange som kan give en stemningsfuld oplevelse i tiden op til jul.

(Varighed ca. 60 minutter, pris kr. 4.000,- + transport)