Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Markando

Ved Marco Martiri, Rathsacksvej 1, 5.tv., 1862 Frederiksberg C 
Telefon: 2172 9692
E-mail: marco@martiri.dk
Hjemmeside: www.markando.dk

Markando fortolker danske sange og gamle folkeviser samt lyrisk og lidenskabelige argentinske folkesange. Med stemmer der smelter sammen eller går i hver sin retning og smukke og spændende harmonier leverer Markando sange med klang og følelse akkompagneret af guitaren og den argentinske bombo (tromme).
Markando lå i 2011 placeret på Top-100 i 13 uger med deres musikvideo ”Lygtemandens sang” på hitlistesitet Chartbase.dk . Følgende er uddrag af anmeldelsen derfra.
"Nu elsker jeg næsten al slags GOD musik, uanset genre. Men det her gør mig bare i pokkers godt humør. Det er simpelthen så musikalsk og skønt at høre på. Med forsangerinden - Kristina, med en utrolig medrivende vocal og så de 2 argentinske gutter Marco og Fernando, som ikke bare leverer god musik til, men også nogle fantastiske 2. og 3. stemmer.
Det er mørkt, det er dansk, det er højskole, det er fantastisk, det er ugens HitPick!"

Marco Martiri (Argentina/Danmark – Vokal -Guitar – charango) 
Marco stod bag den latinamerikanske gruppe TITICACA, der op gennem 90erne og frem til 2008 spillede på mange danske og udenlandske scener, fra skoler, kirker, festivaler og til DRs koncertsal.
Ved siden af Markando optræder Marco med egne børnesange og laver børneteater. 
Kristina Grünenberg (Danmark – vokal - percussion)
Kristina synger med en Guds-benådet stemme og har siden starten af 90’erne sunget argentinsk musik sammen med Marco.
Hun har og har boet og arbejdet i flere latinamerikanske lande og er tillige Antropolog og forsker/underviser ved Kbh. universitet.
Fernando Massino (Argentina – percussion – guitar - vokal)
Fernando er percussionist og startede på konservatoriet i Buenos Aires men forlod det da han viede sit liv til den argentinske folkemusik. Nu er han studerende ved konservatoriet i Malmö på verdensmusiklinen. Fernando har boet i Danmark siden 2006.

Markando kommer med arrangementer i hele landet.

1. Sange fra den danske muld og poetiske argentinske sange

En koncert med danske og argentinske sange, hvor vi også fortæller om lygtemænd og folkeviser og om den argentinske folkemusik og folklore, der både har rødder i Sydamerika, Afrika og Mellemøsten. 
Et musikalsk åndehul hvor man er på rejse og samtidigt er hjemme.
(60-90 min.; 6500 kr. + transport – vi medbringer selv udstyr)


2. Danskerne i Argentina – Foredragskoncert

Markando og antropolog Katja Jarnum
En kombineret koncert og foredrag om danskerne i Argentina.
Foredragskoncerten er en musikalsk vekslen mellem Katjas Jarnums medrivende fortælling og Markandos fortolkninger af smukke sange både fra Danmark og Argentina.
Katja Jarnum har skrevet speciale om danskerne i Argentina. Hun fortæller levende og engageret om sine oplevelser og erfaringer fra den danske koloni i Argentina og om det, at være immigrant i Argentina. 
Foredraget kommer rundt om danskernes immigrationshistorie og ind på danskernes identitet og dens udvikling gennem flere generationer af danskere i Argentina. Katja Jarnum beretter om de argentinske immigrationslove og hvorfor, det var vigtigt for danskerne at undgå at gifte sig med ”latinere”.
Et spændende foredrag, hvor man finder slående paralleller til aktuelle problematikker i dagens Danmark.
Se mere på vores hjemmeside www.markando.dk
(75-90 min.; 8000 kr. + transport - Vi medbringer selv udstyr)


3. Misa Criolla

Markando tilbyder deltagelse i og evt. korleder assistance omkring opførelsen af den argentinske komponist Ariél Ramirez smukke korværk Misa Criolla, som på hel unik vis integrerer den argentinske folklore med mere europæisk orienteret kirkemusik. I 2014 er det 50 året for korværkets tilbliven.
Har I et kor kan vi akkompagnere og synge solopartierne.
Markando akkompagnerer på henholdsvis guitar, den lille ti-strengede Charango, bombos (Argentinske trommer) og andre percussion instrumenter.
Koncerten kan evt. kombineres med Markandos øvrige repertoire.
(45-90 min.; honorar efter aftale)