Kirkekoncerter og musikalske foredrag

KammerJazzen

Kontakt: Kapelmester Niels Bystrup, Elletoften 8, 5881 Skaarup Fyn
Telefon: 2858 1863
E-mail: n2b@nb-musik.dk
Hjemmeside: www.kammerJazzen.dk


KammerJazzen er et ensemble der, i kraft af sin instrumentering og vocalist, giver en særlig lyd og klang i kirkerummet. 
Ensemblet bærer historien om den danske sang, om jazzen, om folkevisen og den nordiske folketone. At stilarter kan leve side om side i såvel improvisationer som nedskrevet form.
Den danske sang rummer en skatkiste af smukke, spændende og vedkommende melodier.
Vore koncerter har som regel fokus på årstidens sange.
Prøv at se og høre eksempler på vores hjemmeside - www.kammerJazzen.dk

1. Forårs/sommerkoncert

Her har vi fokus på lyse lette arrangementer, der i glade og jazzede udgaver giver en stemningsfyldt indgang til årstiden.
Eksempler på sange: “Nu lyser løv I lunde” , ”Jeg ser de bøgelyse øer” blandet med Jazz standarder og f.eks. ”Ack Wärmeland”, ”Midsommerteltet” og ”Väm kan segla forutan vind”, ” Den første gang jeg så dig”


2. Efterårs/vinterkoncert

Her tager vi lytteren med på en musikalsk rejse, der hylder danske og nordiske kunstnere, og fortolker deres sange med nye arrangementer.
Eksempler på sange: “Sig nærmer tiden”, ”Fjariln vingad syns på haga” , ”I sne står urt og busk i skjul” blandet med Jazz standarder og f.eks. folkevisen ”Skammel han bor”


3. Julekoncert

Her ønsker vi at skabe de rette rammer, så julestemningen breder sig til lytteren. Vi kan tilbyde ”syng med” arrangementer med traditionelle og nyfortolkninger af julens sange.
Eksempler på sange: ”God bless the child”, ”I sne står urt og busk” ”What a Wonderful World” blandet med Jazz klassikere som ”My Little Suede Shoes”, ”Everybody Loves” og ” All of Me”


4. Jazzkoncert

Her hylder vi de vidunderlige rytmer – med forklaringer - og bruger musikken som talerør og egne fortolkninger.
Eksempler på sange: “Take Five”, ”Blusette”, ”Side By Side”, ”Visa fran Ytanmyra”, blandet med hyggelige arrangementer af f.eks. ”Det var en lørdag aften” ”Ramund” og ”Roselil”


5. KammerJazzen fejrer Carl Nielsen

I anledning af 150-året for Carl Nielsens fødsel i 2015 har vi skabt et særlig ”Carl Nielsen Program”. 
Vi spiller et udvalg af Nielsens utallige sange som f.eks. ”Jeg ved en lærkerede”, ”Jens Vejmand”, ”Tit er jeg glad” over ”Nu lyser løv i lunde” til en afslutning med ”Solen er så rød, mor”. 
Koncerten kan suppleres med fortællingen om Carl Nielsen - som menneske, musiker og komponist - og de tekster, der inspirerede ham.

(Vi medbringer selv div. lydudstyr, der skal være adgang til 220v; Varighed: 60 - 80 minutter, honorar efter aftale (5 musikere samt sangerinde))