Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Janne Fredens

Kontakt: Drosselvej 14, 8210 Århus V
Telefon: 2617 2192
E-mail: jfredens@gmail.com


Cellisten Janne Fredens er en af de mest efterspurgte yngre kammermusikere i Danmark. Hun er solocellist i Randers Kammerensemble og er bosat i Aarhus. Med sin klavertrio, Jalina Trio, har hun optrådt over det meste af verden, bla. i Carnegie Hall, New York og er hyppigt blevet transmitteret i radio og tv. De modtog begejstrede anmeldelser i så prestigefyldte musikmagasiner som ”The Strad” og ”Fanfare Magazine” for deres CD med klavertrioer af Mendelssohn og Brahms. Indspilningen blev desuden tildelt P2-Prisen for bedste kammermusikudgivelse. 
Hun er uddannet i Aarhus, Prag og Stockholm afsluttende med solistklasse fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. I sin anmeldelse af debutkoncerten, skrev Politiken: ”Mod og musikerhjerte (...) Ingen tvivl om, at vi i Janne Fredens oplever et nyt centralt navn blomstre frem i danske musikliv”.

Janne Fredens har stor erfaring med at spille solokoncerter i kirker over hele landet, og præsenterer meget gerne værkerne på en lettilgængelig måde.


1. Bach for solo cello

Suiterne af Johann Sebastian Bach hører til musikhistoriens ubestridte mesterværker - og i et kirkerum kommer de virkelig til deres ret. Cellosuiterne er meget forskellige i deres karakter, og de supplerer hinanden virkelig godt på et koncertprogram. Hvis det ønskes, introducerer Janne Fredens gerne værkerne.

(ca. 60 min. Honorar: 5.000 + transport)


2. Cello

Et blandet koncertprogram med solo cellomusik af den fyrige spanske komponist Gaspar Cassado, barokmusik af J. S. Bach og romantisk lyrik af Jean Sibelius. Derudover samarbejdes gerne med kirkens organist om kortere stykker for cello og orgel.

(ca. 70 min. Honorar: 5.000 + transport)


3. Cellomusik til kirkelige handlinger

Janne Fredens har mange års erfaring i at spille til begravelser og bryllupper. Det kan f.eks. være "Ave Maria" af F. Schubert, "Ave Maria" af Bach/Gounod, "Svanen" af Saint-Säens, Sarabande af J. S. Bach eller "Våren" af Grieg. 

(Honorar: efter aftale)