Kirkekoncerter og musikalske foredrag

electric sheep

v/Jakob Elvstrøm, Rugvænget 9, 8340 Malling
Telefon: 2972 2645
E-mail: kontakt@electricsheep.dk
Hjemmeside: www.electricsheep.dk

Electronica i kirken
Med electric sheep får du en kirkekoncert i nye klæder. Grundtvigs smukke salmer i moderne, elektriske fortolkninger af sangerinde Maria Kynne  og saxofonist Jakob Elvstrøm. Dertil et flot og anderledes lydunivers, skabt af Jakob Elvstrøm ved hjælp af computer, synthesizer og sampler.
Hør vores musik her:
soundcloud.com/elvstroem/sets/electric-sheep
“Åh Gud! Salmer i absolut ny forklædning. Duoen Electric Sheep med albummet "Electric Grundtvig". 10 Grundtvig-salmer, som ellers mest høres i kirken, udsat for Jakob Elvstrøms altsax og heftige elektriske rytmer og Maria Kynnes klangfulde og direkte og udtryksfulde vokal. Vild og småsyret oplevelse: I duoens udtryk giver Grundtvigs salmer pludselig mere mening for mennesker nu.” Alt for damerne.

electric sheep har spillet en lang række kirkekoncerter for unge og ældre og med lige stor begejstring fra alle. De unge kender lydbilledet fra den musik de hører til hverdag og ældre, erfarne kirkegængere har igen og igen fortalt, hvordan Grundtvigs stærke og flotte tekster opleves som på ny.

"Maria Kynne har forrygende styr på sin kraftfulde stemme, som står godt til Grundtvigs malmfulde linjer. Jakob Elvstrøm lægger diskrete rytmespor lavet på computer under og krydrer sangen med sin klangfulde altsax, som minder ganske meget om den norske virtuos Jan Garbarek. Det samlede resultat er luftigt og åndfuldt." Erik Andersen, Vejle Amts Folkeblad


Electric Sheep blev dannet i 2005 og udgav samme år cd’en “electric grundtvig” til begejstrede anmeldelser. Orkesteret spillede en lang række koncerter, men det var som om kirkerne og publikum endnu ikke var klar til elektronisk musik. Sidste år genopstod orkesteret på initiativ af venlige mennesker ved Frederiksberg provsti til Kulturnatten 2017 og fejringen af Luthers 500 års jubilæum. Maria og Jakob mærkede en fornyet interesse og begejstring for projektet og tror at tiden er inde til electronica i kirken!

“Det var en særlig fornøjelse, at aftenens performance ikke klamrede sig til den store, flotte computer-lydkulisse, men at både Jakob Elvstrøm og Maria Kynne virkelig udfoldede sig instrumentalt og vokalt og viste sig som brillante kunstnere på hver deres felt. Simpelthen kvalitet og godt håndværk.”  Morten Bech, organist, Holmens kirke, København

Musikerne bag electric sheep
electric sheep består af Maria Kynne på vokal og Jakob Elvstrøm på alt-saxofon og programmering.

Maria Kynne er sanger, komponist, tekstforfatter og sangpædagog. Hun er uddannet på Rytmisk musikkonservatorium i 1999. Har gennem de sidste 20 år udgivet en del cd’er, sunget utallige koncerter i ind- og udland samt afholdt mange kurser i sang, kor og sangskrivning. Maria synger også i ”Vokaleselskabet Glas” og i ”Vi som er søgende…”.
Desuden læser Maria teologi på Københavns Universitet og underviser på Frederiksberg kommunes Kulturskoles MGK og Musikskole. Har modtaget Fredriksberg kommunes talentpris, Thøger Olesen Prisen og Odd Fellow ordenens kunstnerlegat.
Læs mere på www.mariakynne.dk

Jakob Elvstrøm er saxofonist, komponist, arrangør og underviser. Han er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium i 1995. Har gennem de sidste 25 år udgivet 7 solo cd’er og spillet med alt og alle indenfor jazz, funk og soul; Sigurd Barrett, Kato, DJ Kongsted, Per Vers, Uffe Steen, Jakob Bro, Karen Mukupa, Jesper Thilo, m.m.fl. Underviser til daglig på Aarhus musikskole/MGK og har desuden spillet en lang række skolekoncerter med hammond-organist Kjeld Lauritsen.
Læs og hør mere på www.elvstroem.com

electric sheep spiller i hele landet.


1. electric sheep

Hør salmer i nye electronica fortolkninger, med fokus på Grundtvig
(1 time - pris efter aftale)