Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Duo Danica med solister

Kontakt: Dorte Lundbak, Ormslevvej 80, 2. th., 8260 Viby J. 
Telefon:  3095 6995
E-mail: dorte.lundbak@stofanet.dk
Hjemmeside: www.duodanica.dk

Duo Danica har eksisteret siden 1990, udgivet flere cd'er og bl.a. uropført en række værker skrevet specielt til duo'en af komponisterne Tage Nielsen, Jens Vilhelm "Fuzzy" Pedersen, Ib Nørholm, Peter Bruun, Erik Haumann, Anne Linnet, Bo Grønbech, Peter Møller, Leif Thybo, Anders Nordentoft, Ole Schmidt, Bent Fabricius-Bjerre.

Duo Danica består af Merete Hoffmann, solo-oboist gennem 35 år i Århus Symfoniorkester og Asger Troelsen, organist og kantor i Ravnsbjergkirken, Viby J.
Som solister ved nogle af duoens koncerter medvirker endvidere Lars Thodberg, baryton og freelance operasanger, samt Emmy Haahr, teolog, som oplæser teksterne til koncerterne 1. 2. og 5.

Duo Danica kommer over hele landet med deres koncerter.

1. "Sorrig og Glæde" - en rejse gennem livet - Thomas Kingo (1634-1703)

En smuk, poetisk, nyere koncert-type, hvor tekster til 3 af Kingos kernesalmer ("Rind nu op i Jesu navn", "Sorrig og glæde" og "Far, verden, far vel") blandes med Bo Grønbechs tekstnære versioner af de gamle salmemelodier og fremføres af en af Danmarks bedste sangere, barytonen Lars Thodberg,i skøn forening med Duo Danica. Mellem de musikalske indslag læses af teolog Emmy Haahr, med poetisk indføling, nutidige prosatekster skrevet af tidligere præst ved Silkeborg kirke Christian Højlund, 
(Varighed: 60 min.; behov: Et orgel med mindst 1 manual og pedal (evt. anhangspedal), desuden mikrofon og lampe ved nodestativ; Pris: 12.800 kr. alt incl.)


2. "Den Signede Dag" - thi evigt nu skinner livets lys - Nikolai Frederik Severin Grundtvig (1783-1872)

Fremførelse af de 3 store salmer "Den Signede Dag", "O Kristelighed!" og "I al sin glans nu stråler solen".
Mellem disse kærne-salmer læses passager fra Grundtvigs egne prædikener, som har dannet grundlag for de nævnte salmer - de såkaldte hymniske passager. Disse passager er sammenstillet af Grundtvig-forskeren Jette Holm, og melodierne er de velkendte, men de iklædes nye spændende udtryk gennem komponisten og domorganisten Bo Grønbech, som er en af de mest velanskrevne kirkemusikkomponister herhjemme. Det særlige ved Bo Grønbechs kompositionsteknik er, at han præger melodierne uden at de mister deres sjæl, styrke og særpræg.
De udøvende ved koncerten er barytonen Lars Thodberg, oplæseren og teologen Emmy Haahr, samt Duo Danica, som består af Merete Hoffmann, obo og Asger Troelsen, orgel.
(Varighed: ca. 60 min.; behov: Et orgel med mindst 2 manualer og pedal, desuden mikrofon og lampe ved nodestativ; 12.800 kr. alt  incl.)..


3. "Syng Hjerte, syng!" – Harboøretraditionen - Hans Adolph Brorson (1694-1764)

Musikforskeren Karl Clausen nedskrev i sidste århundrede de særlige, gamle melodier fra Harboøre-området til Brorsons salmetekst fra "Troens rare Klenodie", og "Svanesang". Disse melodier fremføres af Lars Thodberg i original form, og efterfølges af en tekstnær, moderne variationssekvens for obo og orgel. Alle disse variationer er skrevet af komponisten Bo Grønbech - med nye og anderledes rytmer, som på smukkeste vis understreger teksterne. Koncerten kædes sammen med ét af Buxtehudes hovedværker for orgel, "Te Deum", der i en stiliseret folketone "vasker tavlen ren" mellem Brorsons tekster.
(60 min.; behov: Et orgel med mindst 2 manualer og pedal; 9.800 kr. alt incl.)


4. ”Her vil ties, her vil bies” – et tidsbillede - Hans Adolph Brorson (1694 – 1764)

Koncertens centrale element er salmen ”Her vil ties, her vil bies”, som blev udgivet efter Brorsons død i efterskriftet ”Svanesang” i 1765. Ifølge hæftets forord ville Brorson opmuntre sig selv og sin familie med salmerne uden egentlig tanke på offentliggørelse. Salmen er skrevet over et motiv fra ”Højsangen”, som er en række kærlighedsdigte. 
Bo Grønbech, komponist og domorganist i Helsingør Domkirke har skrevet en kantate over dette poetiske digt og Berggreens tekstnære melodi fra 1854. Koncerten byder på en nytolkning af digtet i sang, obo og orgel samt 2 udvalgte fællessalmer, bl.a. ’Op, al den ting, som Gud har gjort’. Derudover spilles der orgelværker af Buxtehude som et gennemgående led i koncerten, bl.a. præludium og fuga i e-mol og E-dur.
Lars Thodberg samt Duo Danica
(Varighed: ca. 60 min.; behov: orgel med 2 manualer og pedal; Pris: 9.800,- kr. alt incl.)


5. "Hil dig frelser og forsoner" - en Johannespassion

Et passionsforløb opbygget på grundlag af påsketekster fra det meget poetiske Johannesevangelium. Passionsteksterne læses af Emmy Haahr, vekslende med passionsmusik, skrevet af komponisten Bo Grønbech. Musikken, der er for orgel og obo, lægger sig tæt op til teksten, og gør den rumlig og nærværende. Forløbet slutter efter en kortere stilhed med "Hil dig, frelser og forsoner" som fællessalme.
Denne koncert kan erstatte en gudstjeneste i passionstiden.
(Varighed ca. 60 min.; behov: Et orgel med mindst 1 manual og pedal, samt en lampe til brug ved nodestativ; pris: 9.800 kr. alt incl.)