Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Helle Asmild

Kontakt: Bosiddende i  Skanderborg
Telefon: 2932 2133
E-mail: helleasmild@hotmail.com
Hjemmeside: www.helleasmild.dk 

Helle Asmild er en erfaren foredragsholder, historiefortæller og musiker, der ofte kombinerer historiefortælling og musik.

Hun er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium som klassisk akkordeonist.

Hun optræder alene eller som del af en duo - enten med sin datter Amalie Asmild (violin og sang - uddannet ved folke- og verdensmusikkonservatoriet i Malmø) i musikforestillingen ”Et lille lys i et stort mørke - Armenien og Karen Jeppe” eller med sin svigersøn Reagan Odour Nyacheinga (traditionelle afrikanske trommer) i ”Karen Blixen set fra Danmark og fra Kenya.”

Helle Asmild har igennem mange år optrådt i kirker, på højskoler, for foredragsforeninger, seniorklubber m.m. I 2022 på var hun med Amalie på turné i Armenien, hvor de sammen optrådte blandt andet på nationalt fjernsyn og i Jerevans Nationalbiblioteks foredragssal.

Helle Asmild har en stor kærlighed til kulturmøder, og fra rejser og samvær med mennesker fra mange forskellige steder ved hun, hvor forskellig verden kan se ud, når opvækst og kultur farver den linse, som vi ser den igennem.

I 2023 skrev Herning Folkeblad bl.a.: ”Fremragende og medrivende præsentation, gribende fortælling, formidlet poetisk, følsomt og nærværende”

Læs mere på: Foredrag, Historiefortælling og Musik: helleasmild.dk/

Helle Asmild optræder i hele landet.


1. Et lille lys i et stort mørke - Armenien og Karen Jeppe

Hvorfor kender danskerne ikke deres egen helt?
Hør, hvordan en lille dansk kvinde tændte lys i mørket for så mange mennesker, at hun stadig bliver kaldt for "Armeniernes Moder Theresa.”
Sammen med sin datter Amalie Asmild (violin og sang - uddannet ved folke- og verdensmusikkonservatoriet i Malmø) væver Helle Asmild historiefortælling, teater og armensk musik sammen i forestillingen om den danske heltinde Karen Jeppe, der i starten af 1900-tallet reddede mere end 1800 armeniere ud af slaveri og tvangsægteskaber, og som stadig hyldes langt fra Danmarks grænser. Det er en fortælling om kulturmøde, skæbne og selvopofrelse. En historie om at gå sin egen vej og om aldrig at give op.
Musikken giver fortællingen en ekstra dimension og tager publikum med på en rejse gennem hele følelsesregisteret. Lyden af sang, violin og harmonika blandes og veksler mellem smukke harmonier, langsomme improvisationer og armensk dansemusik. En armensk genopstandelseshymne med rødder tilbage til 400-året, klassisk violinsolo, armensk folkemusik og danske folkesange er alt sammen en del af forestillingen.
Forestillingen sætter også fokus på en dansk kvindehistorie. Den fortæller om det armenske folkemord, som var en vigtig inspirationskilde for Hitler, og som desværre stadig er aktuelt i dag blandt andet med fordrivelsen af armeniere fra Nagorno-Karabakh. Den fremstiller også det komplicerede samspil mellem armeniere, tyrkere, kurdere og arabere i Mellemøsten for 100 år siden, og gennem Karen Jeppes (dokumenterede) åbenhed kommer vi ind under huden på nogle af vores egne fordomme
 - det er ikke let at vide hvem der viser sig at være en redningsmand i nødens stund.
Varighed: 2 x 45 min.
Pris: 7.000 kr.
Feature i Kristeligt Dagblad 10. september 2020: Hvorfor kender danskerne ikke deres egen helt? www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-tro/historiefortaeller-hvorfor-kender-danskerne-ikke-deres-egen-helt
Anmeldelse i Herning Folkeblad 13. september 2023 (bag betalingsmur): Fortællefestival: Fra 1001 nats eventyr til rejseforviklinger i nutiden www.herningfolkeblad.dk/artikel/68f9c77e-c411-488c-97cf-5b5ea39a7841/
Forestillingen er tidligere holdt: Se kalenderen på hjemmesiden Helle Asmilds Kalender for Optrædener i 2024 og 2023 helleasmild.dk/kalender