Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Henriette Jensen - Saxofonist


Melisma Saxophone Quartet

Henriette Jensen er uddannet klassisk saxofonist fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium og har desuden en master fra konservatoriet i Amsterdam, hvor hun studerede hos saxofonvirtousen Arno Bornkamp. 
Idag er Henriette en aktiv kammermusiker og solist, og spiller koncerter i både ind- og udland med sine forskellige ensembler.
Læs mere på hjemmesiden: www.henriettejensen.com 

Henriette Jensen holder koncerter i hele landet.


1. Aiolos Sax & Organ Duo Koncerter der overrasker og fornyer!

Aiolos Sax & Organ Duo, med organist Tina Christiansen.
I 2011 opstod et yderst spændende samarbejde mellem saxofonist Henriette Jensen og organist Tina Christiansen. De to unge musikere opdagede nemlig hvor fantastisk kombinationen af saxofon og orgel klinger sammen! Siden da er det blevet til mange flot roste koncerter i store og små kirker landet over.
Begge musikere er uddannet fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium samt ved konservatorier i udlandet og har hver især en bred koncerterfaring bag sig i ind- og udland, som solister og i ensemblesammenhæng.
Duoen gør en dyd ud af at finde repertoire og udforske muligheder for den spændende instrumentsammensætning. Repertoiret er derfor meget varieret og spænder over alt fra transskriptioner af barokværker og romantisk musik til helt moderne kompositionsmusik skrevet originalt for besætningen. 
Koncertprogrammerne tilpasses altid den enkelte kirke og orgel, og vi præsenterer gerne musikken for publikum inden eller undervejs i koncerten.
Lyt til Aiolos Duo spille Barber´s smukke Adagio her: www.youtube.com/watch?v=d6RvVIxUg1I 

(60/90 min. Kontakt for pris)


2. Melisma Saxophone Quartet

Fire nationaliteter, -ét musikalsk sprog!

Melisma Saxophone Quartet er en ung international saxofonkvartet, der spiller klassisk musik for fire saxofoner. Kvartetten blev dannet i 2009 og siden da har kvartetten spillet mange koncerter i kirker og på festivaler rundt omkring i Europa, bl.a. i Danmark, Norge, Skotland, Holland, Tyskland, Spanien, og Schweiz.
Ud over at spille koncerter har kvartetten også opnået gode resultater i flere internationale kammermusikkonkurrencer, såsom Osaka International Chambermusic Competition i Japan 2011 og Dutch Classical Talent i Holland 2012.
Kvartetten har netop været på en stor turné rundt i Kina (april 2015), og i sommeren 2015 udkommer kvartettens første cd, som indeholder værker af bl.a Grieg, Ligeti og Bach.
Melisma´s repertoire spænder bredt, over romantisk og nyere musik skrevet oprindeligt for saxofonkvartet, til bearbejdninger af ældre klassiske værker.
Pt har kvartetten bl.a. musik af Mendelsohn, Scarlatti, Carl Nielsen og Grieg på programmet.
Kontakt os gerne for et programforslag til lige netop Jeres kirke.
Se og hør kvartetten spille her: www.youtube.com/watch?v=yn3LbOawIow
Se endvidere: www.melismaquartet.com 

(60/90 min. Kontakt for pris)


3. Familiekoncert med Peter og Ulven

En musikoplevelse for store og små med Prokofjevs klassiker!

Mød den modige dreng Peter, den listige kat, den kloge bedstefar og den farlige ulv! Det er nogle af de figurer som optræder i Sergej Prokofjev´s musikalske eventyr om Peter og Ulven.
I denne særlige udgave spilles musikken af orgel (Lára Bryndis Eggertsdóttir), fløjte (Carina Blois), saxofon (Henriette Jensen) og fortæller (Kim Jepsen).
Koncerten havde premiere på Festivalen Holmboe i Horsens 2015, og vi ser frem til at spille for mange flere børn og barnlige sjæle i kirker landet over.
Koncerten kan evt. ledsages af billeder på powerpoint, hvis teknisk muligt i den enkelte kirke. 

(ca. 40 min. Kontakt for pris)


4. Solo Saxofon koncert

Henriette Jensen har gennem årene opbygget et solo repertoire og spillet mange koncerter helt unplugged. Ved koncerter i kirker tilbydes et program som leder lytteren rundt om instrumentet på forskellig vis, og der vil blive mulighed for at høre både alt-, sopran- og tenorsaxofon. Musikken ledsages af fortællinger om saxofonens historie og dens opfinder, Adolphe Sax, og historier bagom musikken. 
Værker af bl.a Bach, Joan Tower og Piazzolla. 

(ca 50-60 min. Kontakt for pris)


5. Saxofon solist til musikgudstjenester o.l.

Flot musik på solosaxofon i kirken!

Saxofonen klinger fantastisk i et kirkerum, og leder du efter et musikalsk indslag der kan give gudstjenesten eller andre særlige arrangementer i kirkerummet et ekstra løft, så er saxofonen et rigtig godt valg. 

Jeg spiller gerne sammen med kirkens organist, og finder i samarbejde hermed bud på musik der passer til lejligheden. 

Jeg har spillet ved mange lejligheder i kirker, bl.a. til påske, jul, pinse, konfirmationer, bryllupper, fyraftensgudstjenster osv. 

Kontakt mig gerne for nærmere info. 

(Varighed og honorar efter aftale)