Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Henrik Platz

Kontakt: Fynsgade 26, 2.th., 8000 Aarhus C
Telefon: 5176 3460
E-mail: nukommerlyset@gmail.com  
Hjemmeside: www.nukommerlyset.dk 

Henrik Platz er sanger, guitarist og komponist. Optræder med vokal og akustisk guitar sammen med Jens Nørgaard på kontrabas, Mikkel Uttrup på elguitar og Søren Andersen på trommer. Kan optræde både solo og som duo, trio og kvartet.
Er netop udkommet med den kombinerede CD & Bog ”Nu kommer lyset” med nye melodier, indsigtsfulde artikler og smukke naturfotos til Johannes V. Jensens naturdigte.
Henrik Platz er optaget af det nordiske udtryk og har modtaget undervisning af bl.a. Christian Alvad, H.P.Lange, Perry Stenbäck og Erik Storm. Mikkel Uttrup og Søren Andersen er begge uddannede på Det Jyske Musikkonservatorium. Sammen med Jens Nørgaard har de igennem mange år været en del af det århusianske musikmiljø indenfor jazz, rock og andre stilarter.
Sagt om musikken:
”Det var en fantastisk koncert – meget smuk, meget underholdende og meget indholdsrig! Henrik Platz svøber teksterne ind i de fineste stemningsskabende musikalske landskaber med en vifte af fremragende musikere. Et sjældent tidløst projekt, der gør Johannes V. Jensen stor ære.”
Rune Engelbreth Larsen, idehistoriker, forfatter og naturfotograf
”Nu kommer lyset – CD & bog – er en bemærkelsesværdig og smuk udgivelse. Musikalsk giver Henrik Platz en række flotte musikalske nyfortolkninger af Johannes V. Jensens naturdigte. Og i en usædvanlig velskrevet bog belyses Johannes V.’s digte og kendte sange med indsigtsfulde artikler og kærlige kommentarer. Den store Jensens forfatterskab er fortsat aktuel, nærværende og inspirerende – Henrik viser i ord og musik hvorfor.” 
Hans Støttrup Jensen, formand for Johannes V. Jensen Museet
Henrik Platz optræder i hele landet.

1. Johannes V. Jensen og det åndelige

I en kombination af fortælling og musik tager Henrik Platz publikum med på en rejse ind i Johannes V. Jensens flertydige forhold til troen og det åndelige. For selv om han var erklæret ateist viser hans brug af ordene, at han lige så vel kunne kaldes for religiøs.
I Essay- og digtsamlingen ”Aarets Højtider” fra 1925 arbejdede Johannes V. Jensen for at skabe folkelige og verdslige højtider, som hylder naturen og årstidernes skiften. Ifølge Johannes V. Jensen hviler de kristne højtider nemlig i bund og grund på de gamle nordiske fester, som var orienteret efter årstiderne. Men også Johannes V. Jensen var dødelig, og under facaden af den alvorsfulde mand var en evig søgen, en evighedslængsel og en kredsen om døden og om se en mening med livet. Der er mange dybe lag om ånd, sjæl, identitet og tro i hans digte, myter og romaner. Og skønt Johannes V. Jensen ikke var troende i traditionel kristen forstand, skrev han mytisk spirituelt.
Lyt med:
Danmarkssangen (musikvideo): www.youtube.com/watch?v=V0k1Ex9RAU4   
Sidste Sang (tale og musik live på Dokk1): www.youtube.com/watch?v=xEcMhkbLx4A  
 
(Koncerten tager omkring 1½ time. Der kan indlægges en pause. Hvis der er projektor og lærred på stedet, kan vi fremvise smukke naturfotos og Johannes V. Jensens digte med ordforklaringer, så publikum kan følge med undervejs i koncerten.
Pris efter aftale. Udgangspunktet er tariffen i Dansk Musiker Forbund, pt. 2002,50 kr. pr. musiker)


2. Johannes V. Jensen og naturen

Med forarmelsen af den danske natur er Johannes V. Jensens naturdigte aktuelle mere end nogensinde. Henrik Platz tager i en kombination af fortælling og musik, lytterne med på en rejse ind i Johannes V. Jensens forfatterskab. Med et sjældent nærvær og en evig længsel leder Johannes V. Jensen os igennem årets gang med gentagelsen som omdrejningspunkt, hvor naturen i det store og i det små bliver adgangen til evigheden. Hans digte kan hjælpe os til, at vi genfinder glæden ved naturen, så vi som noget selvfølgeligt vil værne om den. Samtidig kan vi med hans ord besinde os over krigens rædsler og spørge os selv, om hadet ikke har høstet nok?
Lyt med:
Danmarkssangen (musikvideo): www.youtube.com/watch?v=V0k1Ex9RAU4  
Hadet og Haabet (live på Dokk1): www.youtube.com/watch?v=qdvoyufsU98  

(Koncerten tager omkring 1½ time. Der kan indlægges en pause. Hvis der er projektor og lærred på stedet, kan vi fremvise smukke naturfotos og Johannes V. Jensens digte med ordforklaringer, så publikum kan følge med undervejs i koncerten.
Pris efter aftale. Udgangspunktet er tariffen i Dansk Musiker Forbund, pt. 2002,50 kr. pr. musiker)

Koncerter er bl.a. opført på: Dokk1 i Aarhus, Johannes V. Jensen Museet i Farsø, Vium-Hvam forsamlingshus, Sinding Forsamlingshus, Horsens Bibliotek, Café Smagløs i Århus, Øko-træf i Hvalsø, Fairbar i Århus, Gyngen i Aarhus, Kirken i Gyngen i Risskov, Vinterbadeklubben Jomsborg.